Başiskele İlçesi'nde Wellborn Luxury Otel'de gerçekleştirilen törene Hyundai-Assan Yönetim Kurulu Başkanı Asım Kibar, Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Kibar, Kazakistan Ankara Başkonsolosu Canseyit Tüimbayev, Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Arslan Dandibayev, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, Kocaeli Vali Vekili Ali Sözen, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu sanayici ve işadamları katıldı. Kazakistan Cumhuriyeti Devlet Başkanının onayı ile Kazakistan Ankara Başkonsolosu Canseyit Tüimbayev tarafından Ali Kibar'a Kazakistan Cumhuriyeti Kocaeli Fahri Konsolosluk görevine atanarak berat verildi.

BÜYÜK GURUR VE MUTLULUK DUYUYORUM

Kazakistan Cumhuriyeti Kocaeli Fahri Konsolosluğu görevine getirilmekten büyük gurur ve mutluluk duyduğunu söyleyen Ali Kibar şöyle konuştu: "1991 yılında Kazakistan Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını ilk tanıyan ülke olan Türkiye ile ilişkileri her alanda gelişme kaydederek devam etmektedir. Kazakistan Cumhuriyeti'nin bölgedeki en önemli ticari ve ekonomik ortağımız olduğunu rahatlıkla idafe edebiliriz. Kazakistan Cumhuriyeti'nde olan yatırımlar 2 milyar dolar seviyesine ulaşmıştır. Kazakistan Cumhuriyeti'nde 500'ün üzerinde Kazak-Türk ortak sermayeli işletme ve 160 civarında yüzde 100 Türk sermayeli şirketler bulunmaktadır. Aynı bağlamda Türkiye'de yatırım yapan Kazak işadamlarının sayısında artış olduğu gözlenmekte ve yatırım bütçesinin 350 milyon dolar civarına ulaştığı tahmin edilmektedir."

TÜRK VE KAZAKİSTAN DOSTLUĞU HER ALANDA DEVAM EDİYOR

Kazakistan Ankara Başkonsolosu Canseyit Tüimbayev iki ülke arasındaki işbirliğinin çok güzel bir şekilde ilerlediğini söyleyerek, "Türkiye'den Kazakistan'a yatırım yapan işadamları bizleri çok mutlu ediyor. Ayrıca Türkiye'ye de bizim işadamlarımız yatırım yaparak karşılıklı ekonomik anlaşmalar sağlanıyor. İki ülke arasındaki bağlar çok güçlü. Her geçen gün bu bağlar artıyor. Bir çok alanda Kazakistan Cumhuriyet ile Türkiye arasında gelişmeler kaydediliyor. Sadece ticari ve ekonominin yanı sıra sosyo-kültürel anlamda da bir çok konuda beraber paylaşım sağlıyoruz" dedi.

DİLOAVASI'NDA KONSOLOSLUK OFİSİ AÇILDI

Dilovası İlçesi Assan Aliminyum Tesisleri içerisinde Kazakistan Cumhuriyeti Fahri Başkonsolosluğu ofisi açıldı. Burada kurdele kesiminin ardından yapılan tören sonrasında konuşma yapan Ali Kibar, "Türkiye ile Kazakistan arasındaki çok daha ileri seviyelerde işbirliğinin, iletişimin gerek ekonomik gerek eğitim, kültür ve her iki ülkelerdeki insanlarının yapabileceklerinin çok çok fazla olduğu düşüncesindeyim. Beni Kazak hükümeti tarafından Kazakistan Cumhuriyeti Devlet Başkanının onayı ve onurlandırmasıyla bana bu görevin verilmesinden onur duydum" dedi.

 

EA (MB/RT)