Alanya Limanı'nı uzun bir süre sonra 3 yolcu gemisi birden ziyaret etti. Güney Kıbrıs'ın Limasol Limanı'ndan hareket eden Costa Atlantica adlı yolcu gemisi bu sezon Alanya iskelesine 3'üncü kez yanaştı. İtalyan bayraklı 13 katlı lüks gemide çoğunluğu İtalyan, Alman ve Fransız bin 913 yolcu ve 811 mürettebat geldi.

Antalya Limanı'ndan hareket eden dünyanın en iyi butik gemi ödülüne sahip 'Seabourn Quest 6' gemisinde ise 420 yolcu ve 336 mürettebat bulunuyor. 32 bin ton ağırlığındaki Bahama bandıralı gemi bu yıl Alanya'ya 2'nci kez geldi.

Antalya Limanı'ndan gelen Bahama Bandıralı 'Minerva' adlı gemi ise Alanya Limanı'na ilk kez yanaştı. 135 metre uzunluğunda 12 bin 500 grostonluk gemide 280 yolcu ve 178 mürettebat yer aldı.

Sabah saatlerinde gemiden inen yolcuların büyük çoğunluğu otobüslerle ören yerlerine götürüldü. Bazı turistler ise taksilerle ve yaya olarak ilçeyi gezdi.

Alanya Limanı'ndan bugün akşam saatlerinde ayrılacak gemilerden Costa Atlantica Yunanistan'ın Rodos Limanı'na, Seabourn Quest 6 İskenderun Limanı'na, Minerva ise Taşucu Limanı'na gidecek.



TE(SU/COŞ)