Alanya'nın Türkler Beldesi'nde geçen pazar başlayan ve aralıklarla devam eden yağmurun ardından bugün saat 16.00 sıralarında Akdam Köyü Lazlar Mevkii'nde karada hortum oluştu. Uzun süre ilerleyen hortum, ekili alanlar ve seralara zarar verdi. Hortum, yaklaşık 10 dönümlük alan üzerine kurulu Ali Tuncer, Mehmet Tuncer ve Hüseyin Uşakpınara'a ait salatalık seralarına zarar verdi. Çatıları uçan ve naylonları yırtılan seralardaki ürünler de zarar gördü.

Serası zarar gören çiftçilerden Mehmet Tuncer, "Bölgedeki seralarda büyük maddi hasar meydana geldi. Camlarımız kırıldı, sera örtülerimiz parçalandı, ürünler zarar gördü" dedi.

Gübre, tohum ve kredi borçları nedeniyle çiftçilerin zor bir dönem yaşadığını belirten köy muhtarı İbrahim Doğan ise, "Bu yıl ikinci kez hortum nedeniyle seralar ve ekili alanlar zarar gördü. Hortum nedeniyle 10 dönümlük sera alanı yerle bir oldu. Can kaybımız yok, ancak büyük çapta maddi hasar var. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri zarar tespiti için incelemede bulundu. Üreticilerimize destek verilmesini, bankalara olan borçlarında erteleme yapılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.