FATİH Projesi'nin hayata geçemediğini, yeni şartnamade yerli üretimin şart koşulduğunu belirten Aksünger, "Yerli üretimde böyle bir teknoloji altyapısı yok. Bütçede bu kadar açık varken 40- 60 milyar dolar arasında buraya para harcanacak ki ne getireceği belli de değil. Bunun hepsinin israf olacağını göreceğiz. Bu kadar çuvallandığı bir yerde bir bakan istifa etmeli" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, 4+4+4 eğitim sisteminin kaos yarattığını söyledi. Aksünger, İzmir'in Buca İlçesi'nde Hüseyin Avni Ateşoğlu İlkokulu'nun 4 blokundan 3'ünün imam hatip olduğunu, imam hatipte eğitim verilmezken ilkokulda öğretmenlerin kazan dairesinde oturduğunu, çocukların lavabolara uzanamadığı için velilerin okul kapılarında nöbet tuttuğunu söyledi. 

CHP İzmir Milletvekili Aksünger, Karabağlar Duğrallar İlkokulu, İlkkurşun İlkokulu, Konak Kestelli Şerife Eczacıbaşı İlkokulu'nda 2, 3 ve 4'üncü sınıfların öğrenci sayısının 40 ve üstü olduğunu belirterek, "Ciddi bir kaos var. Belediyelerimiz bunlara çözüm bulmaya çalışıyor. Ekipler halinde okullarda temizlik yapmaya çalışıyoruz" dedi.

"BU KADAR ÇUVALLANAN YERDE BAKAN İSTİFA EDER"

Aksünger, Hükümet'in FATİH Projesi'ni hayata geçiremediğini, yeniden ihaleye çıkıldığını, yerli üretim şart koşulmasına rağmen Türkiye'nin teknik altyapısının buna uygun olmadığını öne sürdü. Aksünger, şöyle konuştu:

"Dijital devrim yapacağız' diyorlardı ortada bir şey yok. Bakan, 'Camını getireceğim' diyor. 'Cam' derken LCD dokunmatik panelden söz ediyor. Dünyanın en büyük teknoloji üreticileri böyle bir eğitimin olamayacağını söylüyor. Yerli üretim tamamen aldatmacadır. Bunu yapamayacaklarını anlayınca ihaleye döndüler. İhale yapılıyor 'Yerli üreticiler girecek' diyorlar. Böyle bir üretici yok. Bilgisayarların uluslararası markalarını isimlerini değiştirip getirecekler. Bunun için 3 ay gibi bir süreç koydular. Kimsenin ne olacağı konusunda bilgisi yok. Şartname bende var. Yerli üretimle uzaktan yakından alakası yok. Çünkü yerli üretimde böyle bir teknoloji altyapısı yok. Bütçede bu kadar açık varken 40- 60 milyar dolar arasında buraya para harcanacak ki ne getireceği belli de değil. Bunun hepsinin israf olacağını göreceğiz. Bu kadar çuvallandığı bir yerde bir bakan istifa etmeli. Türkiye'nin aydınlığını karartmaya çalışan bir eğitim sistemi dayatıldı. Sadece kendilerine seçmen yetiştirmek için ümmet anlayışı üzerinden Türkiye'yi uçuruma götürüyorlar. Daha önceki ihalenin şartnamesi Data Teknik'e göre yapılmıştı. Önce Ülker grubuna ait olan bu şirketin yüzde 70'ini daha sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in kayınbiraderi almıştı. Şu an ne yaptılar bilmiyorum. Bu eğitim sistemi, Türk Telekom'a peşkeş çekilecek. `Dershaneyi kaldırıyoruz' diyorlar çünkü dersaneleri sanal dershane yapacaklar. Türk Telekom altyapı hizmetini verecek. Ülkeyi dönüştürmek isterken çocuklarımızın hepsine yazık olacak."



ED(AÖ/İD)