Cumhuriyet Bayramı tüm Türkiye'de olduğu gibi Antalya'da da törenlerle kutlandı. Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ın valilikte tebrikleri kabulünün ardından başlayan törenler, Vali Ahmet Altıparmak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz ve Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'ın halkın bayramını kutlamasıyla devam etti. Cumhuriyet Caddesi üzerinde gerçekleştirilen kutlama törenlerine yaklaşık 5 bin kişi katıldı. 7'den 77'ye tüm Antalyalılar Türk bayraklarıyla tören alanına doldurdu. 'HAYSİYET MÜCADELESİ'

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından halk oyunları gösterilerinin sunulduğu törende konuşan Vali Ahmet Altıparmak, Cumhuriyet'in ilanının 89'uncu yıldönümünü tüm Türkiye'de olduğu gibi Antalya'da da huzur ve güven içinde kutlamanın mutluluğu içinde olduğunu söyledi. 29 Ekim'in çağdaş anlamda bir devletin taşlarının yerine konulduğu, bir onur ve haysiyet mücadelesi sonunda kazanılmış eşsiz bir zafer olduğunu dile getiren Vali Altıparmak, "Bugün hepimize düşen görev ulusal değerlere ve bilince, Cumhuriyete sahip çıkmaktır. Türk ulusu aydınlık yarınlara elele güçlü biçimde yürüyecektir" dedi.

ANTALYALILAR COŞTU

Tören daha sonra resmi geçitle sürdü. Vali Ahmet Altıparmak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın ayakta selamladığı geçit töreninde öğrencilerin taşıdığı Türk bayrakları ile Antalya Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği'nin taşıdığı dev Türk Bayrağı büyük alkış aldı. Türkiye Sakatlar Derneği üyelerinin tekerlekli sandalyeleriyle protokolü ve halkı selamladığı geçit töreninde en büyük ilgiyi anaokulu öğrencileri aldı. Minik öğrenciler Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle geçiş yaparken, 7'den 77'ye tüm Antalyalıları coşturdu. Askeri mangaların geçişi de Antalyalılar tarafından alkışlarla izlendi.

Cumhuriyet Caddesi'ndeki kutlamalar sırasında Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) üyesi bir grup resmi geçit törenine katılmak istedi, ancak grubun törene katılımına izin verilmedi.

Resmi geçit töreninin tamamlanmasının ardından kutlamalar sona erdi.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

Antalya'daki kutlamalar sırasında geniş güvenlik önlemleri alındı. Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Özel Harekat polisleri tören alanının çevresinde bulunan çatılarda konuşlanırken, polis helikopteri de alanın etrafını havadan izledi.

CHP KUTLAMALARA KATILMADI

Dün Antalya'da gerçekleştirilen çelenk koyma töreninde yaşanan arbedenin ardından CHP Antalya teşkilatı bugün yapılan 29 Ekim kutlama törenlerine katılmadı. Vali Ahmet Altıparmak'ın tebrikleri kabulünde Ak Parti ve MHP dışında başka bir siyasi parti yer almadı.

ISPARTA'DA KONSER

Cumhuriyetin kuruluşunun 89'uncu yıldönümü Isparta'da da coşkuyla kutlandı. Hükümet Meydanı'nda yapılan kutlama törenini yaklaşık 1000 kişi izledi. Isparta Valisi Memduh Oğuz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ve Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın, askeri araç üzerinden vatandaşların bayramını kutladı. Törende konuşan Vali Oğuz, "Cumhuriyet kurulduğunda Isparta'da 1 doktor dahi yokken, şu anda 1000'i aşkın doktor var. Atatürk'ü minnetle, şükranla anıyoruz. Ata'ya neleri borçlu olduğumuzu biliyoruz. Biz yeryüzünde yaşayan insanları ve yerin altındakileri unutmuyoruz" dedi. Kutlamalar kapsamında TRT Türk Halk Müziği sanatçısı Selma Geçer, konser verdi. Kutlama, öğrenci ve askerlerin tören geçidiyle sona erdi.

BURDUR'DA MEYDAN DOLDU

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Burdur'da coşkuyla kutlandı. Kutlamalar, Burdur Vali Vekili Bahir Altunkaya'nın makamda tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden programa Vali Vekili Bahir Altunkaya, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Garnizon Komutanı Albay Ümit Saltaş, Belediye Başkanı Ak Partili Sebahattin Akkaya, öğrenciler ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Protokol üyelerinin halkın bayramını kutlamasıyla devam eden programda Vali Vekili Altunkaya bir konuşma yaptı. Protokol üyeleri şiir, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki program tören geçidiyle son buldu.

AFYONKARAHİSAR'DA STADYUMDA KUTLAMA

Afyonkarahisar'daki kutlamalar, Atatürk Stadyumu'nda yapıldı. Halkın selamlanması öncesinde Garnizon Komutanı Albay İsmet Gökhan Gülmez'in adının yanlış anons edilmesi Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu kızdırdı. Vali Balkanlıoğlu, tören görevlilerini sert dille uyardı. Vali Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban, Garnizon Komutanı Albay İsmet Gökhan Gülmez askeri araç üzerinden halkın bayramını kutladı. Yaklaşık 1000 kişinin izlediği törenlerde halk oyunları sahnelendi, resim, şiir, kompozisyon ve spor yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Askeri ve polis okulu bandosu eşliğinde tören geçişi ile son bulan törenlerde en büyük alkışı savaşlara katılmış alayların sancak geçişi aldı.