Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nin Mürşitpınar Köyü'nde bulunan 2'nci Hudut Taburu'na bağlı sınır birliklerini denetledi ve konuşlanan zırhlı araçları inceledi.

Beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ve 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi ile birlikte öğleden sonra helikopterle bölgeye gelen Orgeneral Özel, burada bulunan askeri yetkililerden Suriye tarafında yaşanan gelişmelere ilişkin bilgi aldı. Sınır hattında konuşlandırılmış olan zırhlı araçları inceleyen Orgeneral Özel ve beraberindeki kuvvet komutanları burada tankların manevra testi yaptığı tatbikatı izledi. Özel ve beraberindekiler daha sonra Suruç'tan ayrıldı.

AKÇAKALE'YE OBÜS SEVKIYATI

Öte yandan akşam saatlerinde Şanlıurfa 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan Suriye sınırındaki Akçakale ilçesine obüs sevkıyatı yapıldı. Üzeri brandalarla örtülü taşıyıcılar ile Akçakale'ye getirilen 2 obüs 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı 5'nci Bölük Komutanlığı'na yerleştirildi.

OKULLAR YARIN AÇILIYOR

Akşam saatlerinde Akçakale Kaymakamlığı tarafından okullarda eğitime başlanacağı bildirildi. İlçe merkezindeki hoparlörlerden yapılan anonslarda, sınır hattında bulunan ve kapalı olan tüm okullarda yarın ders başı yapılacağı belirtildi.

SURİYE TARAFINDAN TOP SESLERİ GELİYOR

Öte yandan saat 19.45 sıralarında Suriye yönünden 2 top sesi geldi. Kısa aralıklarla gelen ve ilçe merkezinde tedirginliğe yol açan top atışlarında Suriye ordu birliklerinin Telebyad'da muhaliflerin kontrolüne geçen Gümrük Müdürlüğü binasını hedef aldığı bildirildi.

HK(SSA)