Yangın, 01.45 sıralarında merkez Karatay ilçesi Çataltömek Mahallesi Ümit Sokak içerisinde bulunan 4 katlı bir apartmanın 2'nci katında meydana geldi. 26 yaşındaki Kıymet ve 27 yaşındaki Nafiz Akbaş çifti yatarken sobanın içinde köz bulunan külünü bir kovaya koyup, mutfak kapısının önüne bıraktı. Bir süre sonra kovadan sıçrayan kıvılcım, kapıyı tutuşturdu. Evin içine dolmaya başlayan dumandan etkilenen 1 yaşındaki çocukları Ömer, ağlamaya başlayınca uyanan Akbaş çifti, mutfağın alevler içinde kaldığını gördü ve çığlık atarak komşulardan yardım istedi.

İtfaiyeye haber verip yardıma koşan komşuları Akbaş ailesinin 3 ferdini fertlerini alevlerin sardığı evden çıkarıp yanmaktan kurtardı. Gelen itfaiye ekibinin yarım saatlik çalışması sonucu yangın kontrol altına alınırken, ambulansla Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Kıymet ve Nafiz Akbaş çifti ile çocukları Ömer tedaviye alındı. Doktorlar dumandan etkilenen aile fertlerinin sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Nafiz Akbaş polise verdiği ifadede, "Uykuya dalmıştık. Çocuk ağlayınca uyandığımızda evi alevler ve duman sarmıştı" dedi.

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.



TY(İA/ESM)