Ak Parti Manisa Genişletilmiş İlçe Başkanları Toplantısı, Saruhan Otel'de yapıldı. Toplantıya Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Ak Parti Manisa Milletvekilleri Recai Berber, Uğur Aydemir, Selçuk Özdağ, Muzaffer Yurttaş, İl Başkanı Murat Baybatur ve 16 ilçe başkanı katıldı. Toplantıda Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi, gündemle ilgili bir çok konuya değindi.

BORÇLU BELEDİYELERE MÜJDE

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, belediyelerin borçlarına karşılık İller Bankası’ndan yapılan kesintilerin yaz sezonu ile durdurulduğunun müjdesini verdi. Tanrıverdi, “Belediyelerimizin borçlarına mahsuben İller Bankansı'ndan kesilen miktar, gelirlerin oranın yüzde 40'dır. Ancak, “Yaz sezonunu belediyelerimiz daha iyi değerlendirsinler, halka yapılacak hizmetlerde geri kalmasınlar' diye, yapılan bu kesintileri durduruyoruz. Kesintiler, Temmuz ayı itibariyle durdurulacak. 3 ay belediyelerimizin borçlarına mahsuben kesinti yapılmayacak” dedi.

YARGI KARARINA SAYGI DUYARIZ

Son günlerde kamuoyunda gündeme gelen Ergenekon Davası sanıklarının tahliye edileceği iddiaları ile ilgili olarak gazetecilerin sorularını üzerine Tanrıverdi, “Mecliste 3'ncü yargı paketi düzenlemesi yapıldı. Bu düzenleme tabiki yargı sisteminin daha hızla çalışması için yapılan bir düzenleme. Yargı sisteminin daha hızlı çalışması için yapıldı, tutuklu sanıkların bir an önce tahliyesi için değil. Orada özelde bir hüküm var. Özel Yetkili Mahkemeler tarafından tutuklanan sanıkların tutukluluk hali ya da yargı süreci yine bu mahkemeler tarafından sonuçlandırılıncaya kadar devam edecek. Bu düzenleme onları kapsamamaktadır. Tabii ki bu düzenleme çerçevesinde yargı görevini yapacaktır. Neticede yargılama sonucunda nasıl bir karar ortaya çıkarsa biz saygı duyarız” dedi.

Konuşmasının ardından Ak Partili milletvekilleri ile il teşkilatı ve ilçe teşkilatları önümüzdeki aylar yapacakları çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.



İK (İÖ/RT)