Yaklaşık 25 metre boyundaki çınar ağacının, gece vakti yarısının kesilmesi ilçede tartışma konusu oldu. Özellikle HAS Partili'ler bu ağacın 16 Haziran'daki, AK Parti İlçe binasının amblemini kapatır şekildeki kesilmemiş hali ile 18' Haziran'da kesildikten sonra, AK parti amblemi tamamen görünür şekilde çekilmiş fotoğraflarını basın mensuplarına  dağıttı. Has Parti Kartepe ilçe yöneticileri, ağacı da AK Parti İlçe Başkanı Hasan Kandaz'ın kestirdiğini ileri sürdü. 

'BEN KESTİRMEDİM, BELEDİYEYE SORUN' 

Kocaeli Bölgesi'nin simgelerinden biri olan ve İzmit kent merkezindekilerin bir dalının bile kesilmesi yasak olmasına rağmen, burada ağacın yarısının kesilmesi tüm Kocaeli'de tepkilere yola çarken, AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz ağacı kendisinin kestirmediğini ileri sürdü. Kandaz, "Ben belediyenin park bahçeler müdürü değilim. Onlar kesmiş. Gidin belediyeye sorun. Benim ağaç kesimiyle bir ilgim yok" dedi. 

SADECE BU AĞACIN ÜSTÜNDE BÖCEKLENME OLMUŞ

Kartepe Belediyesi Basın Bürosu yetkilileri ise, D-100 Karayolu boyunca birçok ağaç bulunduğunu, ancak sadece bu ağacın üst kısmında böceklenme görüldüğü için kestirildiğini ileri sürdü. Ancak vatandaşlar, 16 Haziran'da çekilen fotoğrafta çınar ağacının üst kısmının gayet sağlıklı göründüğünü belirterek, böyle bir gerekçenin kabul edilemeyeceğini söyledi.