Kapusuz, AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse'yi makamında ziyaret etti. İl ve ilçe teşkilatı yöneticileriyle partililerin bulunduğu ziyarette konuşan Salih Kapusuz, dünyanın en büyük siyasi örgütünün AK Parti olduğunu kaydetti. Hiçbir ülkenin siyasi yapılanmasının AK Parti kadar yaygın olmadığını belirten Kapusuz, dünyanın çeşitli yerlerinden siyasi heyetlerin AK Parti'nin başarısındaki sırrı anlamak amacıyla AK Parti Genel Merkezi'ne gelerek incelemelerde bulunduğunu ifade etti. AK Parti'nin medya destekli siyasi hareket olarak ortaya çıkmadığını vurgulayan Kapusuz, AK Parti'nin teşkilat odaklı bir siyasi parti olduğuna değindi. Kapusuz, AK Parti'nin 7 defa milletin karşısına çıktığını ve her seferinde milletin desteğiyle seçim ve referandumlardan başarıyla çıktığına dikkati çekti.

28 ŞUBAT YARGILANIYOR

28 Şubat'la ilgili yargılamaların başladığını da hatırlatan Kapusuz, o dönemde içerisinde yer aldığı partinin grup başkanvekili olduğunu ve o günün şartlarında tehdit, şantaj ve silahla nelerin yapıldığını iyi bildiğini hatırlattı. Kapusuz, "Aradan 15 yıl geçti. Türkiye az gitti, uz gitti, bir arpa boyu yol gitmedi. Bu millet feraset (anlayış) gösterdi. 2002 seçimlerinde doğru bir tercihle bu millet bir karar verdi. O karar Türkiye'yi bölünmekten, yerde sürünmekten kurtardı. Yunanistan Polonya, İspanya ve İrlanda'da yaşanan sıkıntılar olmamışsa, sebebi asil milletin 2002'de gösterdiği ferasettir" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN İKİ ÖNEMLİ PROBLEMİ

Türkiye'nin en büyük problemlerinden birinin 'Eğitim' diğerinin ise, 'Muhalefet' olduğunu dile getiren Kapusuz şöyle devam etti:

"Eğitim probleminin çözümü için geçtiğimiz günlerde çok önemli adımlar attık. 4+4+4 ile eğitimli, donanımlı insanlar yetiştirerek ülkemiz daha iyi yerlere gelir. Türkiye bugün rekabet etmeye, koşmaya hazır bir ülke, dünyada ülkemizi duyurmamız gerekiyor. İkinci problemimiz ise, Muhalefet. Türkiye'nin iktidar problemi yok, muhalefet problemi var. Projesi olan, çalışan gayret eden ve bu halkı anlamaya çalışan bir muhalefet olsa daha güçlü oluruz. Güçlü bir muhalefet bize katkı verir, yol gösterir, yön gösterir, doğru analizler yapar. Siz de ondan istifade edersiniz, zayıf olan sizi tembelleştirir, biz bu oyunlara gelmeyiz."