Van’da Richter ölçeğine göre 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Emin Paşa Mahallesi'ndeki 5 kişilik 'Cingay' ailesi yıkım kararı verilen evde yaşamak zorunda kaldı. Tansiyon hastası 60 yaşındaki Halil Cingay, eşi 55 yaşındaki Muhteber Cingay, zihinsel engelli kızları 38 yaşındaki Saliha, 15 yaşındaki Güler ile işsiz 30 yaşındaki İsmet Cingay, evin en az hasar gören bölümü mutfakta yatıp kalkıyor. Tüm ihtiyaçlarını mutfakta karşılayan aile fertleri elektrikli sobayla ısınıp, komşuların yardımlarıyla ayakta durmaya çalışıyor. Kendilerine bir konteyner verilmesini isteyen Halil Cingay, "2 engelli kızımla bu harabe evde yaşıyoruz. Tansiyon hastasıyım eşim de elden- ayaktan düştü. Tek bakanımız oğlum İsmet ise depremden bu yana işsiz. Devletimizden bize uzanacak bir yardım eli bekliyoruz" dedi.

"MUTFAKTA YATIP KALKIYORUZ"

Evin en az hasar gören mutfağında oturduklarını anlatan 30 yaşındaki İsmet Cingay, 9 Kasım'daki 5.6 büyüklüğündeki deprem ardından kiralık olan evimiz ağır hasar gördüğünü belirterek şöyle konuştu:

"Yapılan denetim ardından eve yıkım kararı verildi. Evi boşaltamadık çünkü, gidecek hiçbir yerimiz yok. Kiracı olduğumuz için bize konteyner de verilmedi. Şimdi annem babam ve 2 zihinsel özürlü kardeşimle bu hasarlı evde kalıyoruz. Evin hali çok kötü çatlaklar bizi ürkütüyor. Ama gidecek bir yerimiz de yok. Bizde evin en sağlam olan mutfak bölümünde yatıp kalkıyoruz. Depremden bu yana işsizim çok zor durumdayız bize uzanacak bir yardım eli bekliyoruz."



MÇ(OB/İD)