Maden işçiliğinden emekli olan T.V. ve oğlu A.V., adının Ali olduğu belirtilen ancak gerçek adı Ö.Y. olan kepçe operatörünün kazı sırasında 1000 Reşat altın bulduğunu duydu. Bunun üzerine iddiaya göre, baba ve oğlu, E.Y. ve kardeşi R.Y. aracılığıyla altını bulduğu iddia edilen Ali takma isimli Ö.Y. ile buluştu. Ardından baba ve oğlu, E.Y., R.Y. ve Ö.Y. ile birlikte, Ö.Y.’nin gömüden çıktığını iddia ettiği, gerçek olan bir altını örnek olarak  kuyumcuya götürdüler. Kuyumcu da gösterilen altının gerçek olduğunu ve piyasa değerinin de 630 lira olduğunu söyledi. 5 kişi ardından kuyumcudan ayrıldı.

Bunun üzerine baba ve oğlu altınları almak için Ö.Y. ile pazarlık yaptı. Ö.Y., 1000 altını 60 bin liradan aşağı satmayacağını söyledi. Baba T.V. ve oğlu A.V. ise 40 bin liralarının olduğunu söyledi. Ö.Y. 60 bin liraya diretince araya E.Y. girdi ve 20 bin lirayı da kendisi vererek ortak olmak istediğini söyledi. Anlaşma sağlanınca baba ve oğlu kısa sürede getirdikleri 40 bin lirayı Ö.Y.’ye teslim etti.

3 kişinin oyununa gelen baba ve oğlu, altınların bulunduğu yer olduğu iddia edilen evin yanına götürüldü. Ö.Y. "Altınları alıp geliyorum" dedikten kısa bir süre sonra R.Y. ve E.Y. "Polis geliyor kaçın" diye bağırdı. Bunun üzerine herkes kaçtı. Baba ve oğlu bir daha 3 kişiye ulaşamayınca, dolandırıldıklarını anlayarak durumu polise bildirdi.

Polis, yaptığı araştırmalar sonucu E.Y. ve kardeşi R.Y.’yi gözaltına aldı. Yaptığı araştırmada ise Ali takma adlı kişinin R.Y.’nin oğlu Ö.Y. olduğunu belirledi. Ö.Y. Polis tarafından aranırken, gözaltındaki iki kardeş, paraların Ö.Y.’de olduğunu söyledi.

Polisteki ifadeleri tamamlanan E.Y. ve R.Y. adliyeye sevk edildi.



FK(LK/AAA)