Yaklaşık bir yıl önce sözleşmeli olarak Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi Yaygınyurt Köyü'ne imam olarak atanan Mehmet Uzun, iddiaya göre geçen pazar akşamı saat 21.00 sıralarında evine gelen 2 kişi tarafından konuşmak için dışarıya çağırıldı. Yarım saat geçmesine rağmen imam Uzun eve dönmeyince, dışarıya çıkan eşi silah sesleri duyunca köy muhtarına haber verdi. Köylüler tarafından köy içinde aranan Uzun bulunamyınca jandarmadan yardım istendi. Araçlarla çevrede yapılan aramada imam Mehmet Uzun köyün yaklaşık 50 metre dışında tabancayla vurulmuş olarak ölü bulundu. Jandarmanın yaptığı incelemenin ardından imam Uzun'un cenazesi Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

MEMLEKETİNE GETİRİLDİ

Sol gözü tamamen, sağ gözü ise yüzde 50 oranında görmeyen Mehmet Uzun'un cesedi, otopsi işlemleri tamamlandıktan sonra yakınları tarafından alınarak sabah saatlerinde memkeleti olan Konya'nın Çumra İlçesi Apa Beldesi'ne getirildi. Baba evine getirilen Mehmet Uzun'un yakınları göz yaşlarını tutamadı. İmam Uzun'un baba evi Türk Bayrakları ile donatıldı.

OLAYIN FAİLLERİ YAKALANSIN

İmam mehmet Uzun'un babası 67 yaşındaki Durmuş Uzun oğluyla son olarak olay günü saat 12.00 sıralarında görüştüğünü belirterek, yaklaşık 45 dakika konuştuklarını ve oğlunun köyden ve halkından memnun olduğunu söylediğini anlattı. Faillerin yakalanmasını isteyen kardeşi Celalettin Uzun da, ''Ağabeyimle 15 gün önce telefonla görüşmüştük. Durumunun ve çalışma ortamının iyi olduğunu söylemişti. Köylülerle aralarında problem de yokmuş. Ama başına böyle bir olay geldi. Faillerin biran önce yakalanmasını istiyoruz" dedi.

BİR İMAMDAN NE İSTEDİLER

Olayın terör saldırısı olabileceğini belirten, İmam Uzun'un teyzesinin oğlu Celalettin Ceran şunları söyledi:

"Göründüğü gibi terörün dini, dili, ırkı yoktur. Kardeşim de 1995 yılında Tunceli'de askerlik yaparken şehit düştü. Bir din öğreticisinden, imamdan ne istediler. Faillerin bir an önce bulunmasını istiyoruz."

BÖYLE TEMİZ KALPLİ BİR İNSANA NASIL KIYARLAR

Apa Belde Belediye Başkanı Halil Gülşin de acılarının büyük olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Mehmet daha önce benim yanımda belediyenin çay ocağında çalışmıştı. Çok temiz kalpli birisiydi. Bir gün çay ocağının hesabını getirdi. Parayı verirken yanında 1 TL daha verdi. 'Bu da benim bugün içtiğim 4 bardak çayın parası' dedi. Böyle temiz kalplı bir insana nasıl kıyarlar, teröre lanet olsun."



HD(İA/COŞ)