Eleşkirt İlçesi'ndeki temaslarının ardından 94'üncü kurtuluş yıldönümü törenlerine katılmak üzere dün akşam saatlerinde Ağrı'ya gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, bugün saat 09.30'da Abide Meydanı'ndaki Atatürk heykeline çelenk koydu. Törenin ardından Ağrı Valiliği'ne geçen Bakan Şahin'e burada, Vali Ali Yerlikaya tarafından şehre özgü hediyelik eşya armağan edildi. Daha sonra Ağrı Belediyesi'ne geçen Bakan Şahin, burada vatandaşlara kısa bir konuşma yaptı. Belediye ziyareti sonrası Cumhuriyet Caddesi'nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Şahin, Vali Konağı Caddesi'nde bal satan bir dükkanda ikram edilen baldan yedi. 
"AĞRI, GELİŞMİŞ MODERN ŞEHİR OLACAK"

Bakan Şahin, esnaf ziyaretlerinin uzaması üzerine saat 10.00'da başlaması gereken kurtuluş törenlerine 2 saatlik gecikmeyle katıldı. Bakan Şahin'in katılımıyla başlayan törenler, yaklaşık 2 saat sürdü. Törende bir konuşma yapan Bakan Şahin, Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde kaymakamlık yaptığı için kentin kendisi için farklı bir anlam taşıdığını belirtti. 28 yıl önce görev yaptığı zamanki Ağrı ile şimdiki Ağrı arasında çok büyük farklar olduğunu kaydeden Bakan Şahin şunları söyledi:
"Sabahleyin belediye başkanımızdan belediyemiz çalışmalarına ilişkin bilgileri aldım. Ağrı'mızda son iki yıl içerisinde şehirleşmeye yönelik, gelişmiş şehirlerde var olan düzenlemelerin gerçekleştiği bilgisini aldım. Şehri gezerken de bu düzenlemelerin hayata geçirildiğini gördüm. Kentte yapılan yeni yatırımları ele aldık. Yapılamaz denilen projeleri yapma, çözülemez denilen işleri çözme konusunda bazı projeleri hayata geçirerek, kısa zamanda kenti gelişmiş ve modern bir şehir haline getireceğiz. Ağrı'da her sene yeni projelerin hayata geçtiğini göreceğiz."
'TÜRKÜYÜ ŞİİR OLARAK OKUDU'

Bakan konuşmasının ardından bir Ağrı Türküsü olan "Ağrı Dağı'ndan uçtum çayır çimene düştüm. Ne şanslı başım var, Ağrı'ya düştüm" mısralarını şiir şeklinde söyledi. Bakan Şahin, şarkının 'Ne belalım başım var' mısrasındaki 'belalım' yerine 'şanslı' demesi Ağrılıların gönlünü aldı.
Törende Bakan Şahin'e AK Parti Milletvekilleri Mehmet Kerim Yıldız, Fatma Salman Kotan ve Ekrem Çelebi ile Ardahan, Iğdır ve Kars Valileri eşlik etti.
Bakan İdris Naim Şahin, akşam saatlerinde helikopterle Erzurum'a gelerek buradan uçakla Ankara'ya dönecek.



SA(KS/COŞ)