Üsküdar Adliyesi'nde 14 Aralık 2012'de yaşanan olayda Çekmeköy’de geçen Mayıs'ta çıkan kavgada Aydın Çiçek'i (24) bıçakla yaraladığı için tutuklanan Aşur T.’nin yargılandığı davanın ardından taraflar adliye önünde sopa ve bıçaklarla birbirlerine girmişlerdi. Olayda Yılmaz Karaağaç (34) hayatını kaybederken, Sinan Algemi (32), Sertaç Algemi (42) ve Emin Levent (35) yaralandı.


23 SOPA 5 BIÇAK ELE GEÇİRİLDİ


Polis tarafından başlatılan soruşturmada kavgaya karıştığı tespit edilen 22 kişiyi gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte 23 tane sopa ile 5 adet bıçak ele geçirildi. Cinayet Büro Amirliği'nde sorgulanan zanlılar cinayet ve yaralama olaylarını kimin yaptığını bilmediklerini söyleyerek suçlamaları kabul etmediklerini söyledikleri öğrenildi.


TAHLİYE KARARI ÇIKMAYINCA KAVGA ÇIKMIŞ


Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili yapılan soruşturmada iki aile arasında Erzurum’un Karaçoban köyünde başlayan bir arazi anlaşmazlığının İstanbul’a sıçradığı tespit edildi. Geçen Mayıs'ta Çekmeköy’de bir barışma yemeği tertipleyen iki aile üyelerinin bu yemek sırasın da kavga ettikleri öğrenildi. Bu kavga sırasında Aşur T.’nin Aydın Çiçek’i bıçakladığı ve polis tarafından yakalanarak tutuklandığı öğrenildi. Aşur T.’nin dava günü tahliye olmasını bekleyen yakınlarının mahkemenin tutukluluğun devam kara vermesi üzerine dışarda kavga başlattıkları öğrenildi.


Poliste işlemleri tamamlanan 22 kişi geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildiler. 


(BB) (FOTOĞRALI)