Suriye'deki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye gelen 961 Suriyeli, geçen hafta getirildikleri Adıyaman'da bulunan pansiyonlara yerleştirildi. Ancak yurda gelen sığınmacı sayısının artması üzerine Adıyaman'da da çadır kent kurulması kararlaştırıldı. Bu kapsamda 961 sığınmacının kaldığı Adıyaman'a da 10 bin kişilik çadır kent kurulacağı bildirildi.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, çadır kent kurma çalışmalarına başlandığını belirtti ve konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"İlimizdeki bütün kamu kurum ve kuruluşlarının desteğiyle yapımı devam eden çadır kentte çalışmalar tüm hızıyla devam edip bölgede arazi düzeltme çalışmalarına başlanılmıştır. Bölgeye ilk etapta 2 bin çadır yapılması planlanmaktadır. İlimiz merkeze bağlı Bebek köyü Maloğlu mezrasında kurulacak olan çadır kente yerleştirilecek olan mevcut 961 Suriyeli sığınmacıyla birlikte, bu sayı önümüzdeki günlerde yaklaşık 10 bin kişi olacaktır. İlimizde kurulacak olan çadır kent 4 mahalleden oluşacaktır. Önümüzdeki günlerde ilimize gelecek olan yaklaşık 10 bin Suriyeli sığınmacının sorunsuz bir şekilde çadır kente yerleştirilmesi noktasında Valilik olarak mesai mefhumu gözetmeksizin 24 saat esaslı çalışmalarımız, bütün hızıyla devam etmektedir."



FB(HK/BT)