CHP ve Ak Parti il örgütlerinde de rahatsızlığa yol açan imar değişiklikleri ile ilgili tartışmalar sürerken, CHP Grup Sözcüsü Mehmet Esendemir bu kararların yeniden görüşülmesi istemi ile başkanlığa başvurdu. Esendemir, Başkan Vekili bağımsız Zihni Aldırmaz'ın taleplerini yerine gördüğünü ve söz konusu kararların yeniden görüşülmesi için onaylamayıp meclise iade edeceğini kendisine açıkladığını söyledi. Başkanlıktan yapılan açıklamada da, alınan tüm imar değişikliği kararlarının bir kez daha görüşülmesi için süresinde iade edileceği duyuruldu.

Meclis'te 13 ayrı gündem maddesi halinde aynı gün görüşülen tekliflerle, 1/25 binlik planlar çerçevesinde  1/5000'lik plan hazırlanırken 691 ayrı parselin imar değişiklikleri yapılmış, bu arada bazı yeşil alanlar ve resmi kurum yerleri ile bir cami alanı işyeri, konut ya da otele dönüştürülmüştü. 

Kararlar milyonlarca liralık rant yarattığı için başgösteren spekülasyonlar üzerine Ak Parti, bir üyenin ihraç edileceğini açıklamış, CHP milletvekilleri de kararların 'kamu vicdanını yaraladığı' açıklamalarında bulunmuştu.


CK(OA/AK)