İl Güvenlik Komisyonu'nca hazırlanan tatbikat senaryosu, ilgili birimlere telsizlerden "Bu bir tatbikattır, ekipler önceden planlanan bölgelerde görev alsın" uyarısı ile başladı. Anonslar üzerine harekete geçerek ana kavşaklar ve caddelerin girişlerini kapatan polisler, ellerinde uzun namlulu silahlar ve çelik yelekli olarak beklemeye başladı. Bir süre sonra da "Abidin Paşa Caddesi üzerinde bulunan Merkez Bankası'na gelen uzun namlulu silahlı 3 kişi, bankadaki parayı alıp, bir kadın çalışanı da rehine olarak araca bindirdikten sonra uzaklaştı. Ayrıca silahlı soyguncuların banka girişine de şüpheli bir paket bıraktığı bildiriliyor" uyarısı yapıldı.

Uyarı üzerine kavşaklardaki ekipler, plakası anons edilen beyaz renkli otomobili takibe başladı. Rehinenin zarar görmemesi için silahlı soyguncular uzaktan sivil bir ekip aracıyla takip edilirken, polis helikopteri de havadan izlemeye aldı. Soyguncuların izlendiğini fark etmemesi için trafiğin normal akışında ilerlemesi sağlandı.

Yanlarındaki rehine ile birlikte merkez Yüreğir İlçesi'ne giren silahlı soyguncular Mithat Özsan Bulvarı'ndan Çukurova Üniversitesi'ne giriş yapacakları sırada kavşak kapatıldı. Araç boş bir araziye çıkan toprak yola yönlendirildi. Toprak yola giren silahlı soyguncuların bulunduğu araç, çivili kapan kullanılarak hareketsiz hale getirildi. Takipteki resmi ve sivil polisler, silahlı soyguncuların içinde bulunduğu aracın etrafını çevirdi. Aracın durdurulmasının ardından olay yerine Özel Harekat Şubesi'ne bağlı operasyon timleri geldi. Olası bir yaralanma ve yangına müdahale için sağlık ekipleri ve itfaiye de operasyon için hazır bekletildi.

Ekiplerin kavşakları kapatması, aracın izlenmesi, durdurulması ve operasyonun tamamlanmasının kronometre ile dakika dakika kayıt altına alındığı tatbikat başarıyla tamamlandı.