Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın 7'si daha önceki belediye soruşturmalarında tutuklanan toplam 59 şüpheliyi kapsayan soruşturmasında, 18 şüphelinin yakalanması talimatı alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 31 Ocak'ta 18 adrese eş zamanlı yaptığı operasyonda 14 kişiyi gözaltına aldı, ruhsatsız 4 tabanca ele geçirdi.

BAŞKANIN ENİŞTESİ DE YAKALANDI

Bu şüpheliler sorguya alınırken, polis peşinde olduğu 4 kişiyi daha yakaladı ve şüpheli sayısı 18'i buldu. Dün gece geç saatlerde gözaltına alınan Ç.T.'nin, bir merkez ilçenin AK Parti'li belediye başkanının eniştesi olduğu öğrenildi. Üç günlük gözaltı süresinin dolmasının ardından şüpheliler, geniş güvenlik önlemleri altında kelepçeli vaziyette Emniyet Müdürlüğü'nden çıkarılıp, Çevik Kuvvet Müdürlüğü'nün otobüsüyle sağlık kontrolü için Adli Tıp Kurumu'na, oradan da özel yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na götürüldü.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde 2008'den bu yana yapılan ihalelerle ilgili müfettiş raporlarında öne sürülen ihaleye fesat karıştırma iddiaları ile Adana Demirspor adına bağış diye dolmuşçu esnafından toplanan ve 8 milyon lirayı bulan paranın akıbeti konusunda sorgulanan şüphelilerden alınan ifadelerin bin 400 sayfayı bulduğu öğrenildi.

3 SAVCI SORGULUYOR

Mimar müteahhit C.D., AK Parti'li bir belediye meclis üyesinin kardeşi olan Büyükşehir Belediyesi Ekmek Fabrikaları Müdürü Ş.Ö., Belediye Genel Sekreter Yardımcısı K.G., Belediye Meclis Üyesi CHP'li M.Y., Belediye Meclis Üyesi MHP'li H.A.Y., F.Y., H.B., T.Ö, U.C.Y. ve Ç.T.'nin de aralarında bulunduğu 18 şüpheliyi 3 özel yetkili Cumhuriyet Savcısı sorgulamaya başladı. Soruşturmanın savcılık sorgulaması boyutunda adliyenin 6'ncı katına görevli adliye personeli, polis ve şüphelilerin avukatlarının dışında hiç kimsenin girmesine izin verilmedi.


C.D. :Cengiz Dinçer

K.G.: Kenan Gündoğdu

M.Y. :Muhammet Yalçın

H.A.Y.: Hacı Ali Yaşar

F.Y.:Fahri Yurtbilen

H.B.: Hakan Bilmez

Ş.Ö.:Şevki Özveren

T.Ö: Tamer Özcan

U.C.Y.: Uğur Cem Yakın

Ç.T.: Çetin İşbulan