Özel Yetkili 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen 660 sayfalık iddianamede, belediye bürokratları, belediye meclis üyeleri ve belediye başkanlarının yakınlarının da aralarında olduğu sanıklar, 'suç örgütü kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet ve tehditle suçlanıp, 5 ile 84 yıl arasında hapisleri istendi. Mahkeme, bu davayı görevden uzaklaştırılan Aytaç Durak ile Belediye Meclisi Birinci Başkan Vekili Mustafa Tuncel'in de yargılandığı davayla birleştirdi. Böylece tutuksuz Durak'ın 19,5, tutuklu Tuncel'in 71,5 yıla kadar hapsi istenen Adana Büyükşehir Belediyesi çete davası dosyasında sanık sayısı 73'e çıktı.

SON 2 YILLIK İHALELER

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, geçen ocak ayında, 2010 ile sonrasında ihaleye fesat karıştırma ve 'Adana Demirspor'a bağış' diye baskıyla para toplandığı iddiaları üzerine operasyon düzenledi.

Gözaltına alınan 48 şüpheliden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Gündoğdu, Ekmek Fabrikaları Müdürü Şevki Özveren, Yüreğir Belediyesi Meclis Üyesi CHP'li Muhammet Yalçın ile Taner Özcan, Emin Ekmekçi, Hakan Bilmen, Hamdi Soydan, İbrahim Aksoy ve Salih Zor tutuklandı.

Soruşturmasını tamamlayan Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı, aralarında daha önceki iddialardan dolayı tutuklanan Mustafa Tuncel'le birlikte 7 kişinin de yer aldığı 48 sanık hakkında 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, suç örgütlerinin isimlerini kullanarak tehdit suçuna azmettirme, ihaleye fesat karıştırma, rüşvet alma ve verme, rüşvet suçuna aracılık, icbar suretiyle irtikap suçuna iştirak, tehdit suçuna azmettirme, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma' suçlarından 5 ile 84 yıl arasında hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. Toplam 660 sayfadan oluşan iddianamede sanıklar, 14 ayrı olaydan dolayı suçlanıp, haklarında toplam 1020 yıla kadar hapisleri istendi.

İddianameyi kabul eden Özel Yetkili Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi, daha önce belediyede sağlık teknikeri Tamer Barış Terkeşli ile birlikte 3 sanığın iddianamesinin birleştirildiği, Aytaç Durak ile Mustafa Tuncel'in de yer aldığı 'Belediye çetesi' davasıyla birleştirdi. Böylece tutuksuz Durak'ın 19,5, tutuklu Tuncel'in 71,5 yıla kadar hapsi istenen Adana Büyükşehir Belediyesi çete davası dosyasında sanık sayısı 73'e çıktı.

KİMLER VAR?

Sanıkların isimleri ise şöyle: Alişan Güldoğan, Ali Uğur Akbaş, Kürşad Abbak, Mehmet Salih Tulpar, Orhan Yiğit, Ergün Evin, Yusuf Erbey, Meryem Şafak, Tamer Barış Terkeşli, Bülent Çelik, Süleyman Tulpar, Murat Şu, Metin Kurgun, Hakan Bilmez, Mehmet Duran Yelin, Güner Gök, Halil İbrahim Altınışık, Şakir Oral, Yüksel Yavuz, Nermin Akray, Hakan Bülent Yardımcı, Uğur Cem Yakın, Muhammet Şu, Hacı Tepe, Taner Özcandan, Fahri Yurtsever, Nuri Çökdü, Aytaç Durak, Muhammet Yalçın, Sema Yıldırım, Ayhan Uykulu, Bülent Şevki Özveren, Ferat Yüksel, Orhan Alagöz, Salih Zor, Ertuğrul Gündoğdu, Selehaddin Özdem, Emrah Kaplan, Mustafa İsmet Doğan, Hasan Gülşen, İbrahim Aksoy, Emin Ekmekçi, Ali Yaşar, Berces Akyüz, Mustafa Tuncel, Özlem Hilal, Osman Şahandar, Sabri Tari, Mehmet Şu, Burhan Aşan, Cengiz Dinçer, Ali Uras, Nuh Aksoy, Hamdi Soydan, Bingöl Yalçın, Gani Özdoğan, Serkan Aslan, Mehmet Ali Akyüz, İsmail Yağmur Tuncel, Dursun Haseki, Kenan Gündoğdu, Muharrem Hasbi Mutlu, Ahmet Atma, Ahmet Kabadayı, Hüseyin Kara, Çetin İşbulan, Turgut Hayta, Zeki Aysan, Hüseyin Yenisöz, Erhan Çoban, Güler Arslan, Mehmet Alp, Bulut Dişi.