Ordu Anemon Otel’de İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in başkanlığında yapılan AB Reformu İzleme Grubu 26’ncı Toplantısı'na Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AB Bakanı Egemen Bağış, Adalet Bakanı Sadullah Ergin katıldı. Bakanlar Davutoğlu, Ergin ve Bağış, dün gece Samsun Çarşamba Havaalanı’na ayrı ayrı uçaklarla geldi. Daha sonra da karayolu ile Ordu’ya geçtiler.

Ordu’da toplantının yapılacağı Anemon Otel’de kalan bakanlardan Ahmet Davutoğlu, bu sabah deniz kenarında bulunan otelin balkonundan temiz hava aldı. Daha sonra kendisine AB Bakanı Egemen Bağış eşlik etti. Ardından da İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin geldi. Egemen Bağış’ın "Ev sahibi gelmedi" diye takılması üzerine İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Ev sizin. Ev sahibi sizsiniz" dedi.

Bir süre sohbet eden üç bakan, korumaları aracılığı ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e haber göndererek aşağıya inmesini istedi. Adalet Bakanı Ergin’in geç gelmesi üzerine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Geciken adalet, adalet değildir" diyerek espri yaptı. Diğer bakanlar da bu espriye güldü.

Ahmet Davutoğlu, çok güzel ve temiz bir hava olduğunu belirterek, "Sıkıcı toplantı ve müzakere salonlarından böyle bir havayı bulamıyoruz. Çok güzel bir hava ve temiz bir oksijen var" diye konuştu.

Bir süre sohbet edip gazetecilere poz veren 4 bakan, daha sonra toplantı salonuna geçti. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in 'Hoş geldin' konuşmasının ardından basın mensupları salondan çıkarıldı.



DHA(İS/SS)