Uşak’ın Ulubey İlçesi’nde yaşayan Kuvayi Milliye İlköğretim Okulu 5’inci sınıf öğrencisi Mustafa Bayraktar, geçen 6 Haziran’da, evde kimsenin olmadığı bir sırada oynarken, tavana bağladığı tülbentin boğazına dolanması sonucu hayatını kaybetti. İlçede kitap, cep telefonu, bijuteri satışıyla uğraşan ve evlat acısını içinden atamayan 48 yaşındaki baba Rağıp Bayraktar, 1990 yılında haftalık yerel bir gazetede başlayıp yerel bir internet haber sitesinde 22 yıldır sürdürdüğü yazarlığa “Veda Yazısı” başlıklı duygu yüklü bir yazıyla nokta koydu. Evlat acısını 'İdam Oyunu' adlı yazısında okurlarıyla paylaşan Bayraktar, daha sonra, 'Veda Yazısı' başlıklı köşesiyle okurlarına veda etti.

ACILI BABANIN EN ZOR YAZISI

Rağıp Bayraktar’ın “İdam Oyunu” adıyla paylaştığı yazısı şöyle;

“Bugüne kadar olan en zor yazımı yazıyorum. Hem özelim olduğundan, hem de acı yüklü olduğundan. Ancak bazı yanlış anlamaları düzeltmek için bunu yapmaya mecburum. Olayın acısıyla ve ilk günkü belirsizliğiyle bilgi eksikliği olmuş olabilir. Ben de yanlış anlamalara sebep olmuş olabilirim. İşin doğrusu şöyle; Üç erkek evladımdan en küçük olan Mustafa vefat etti. Mustafa 11 yaşında, beşinci sınıfta okuyordu. Akıl baliğ değildi. Meraklılığı biraz fazlaydı. Detayları derinlemesine merak huyu vardı. Birkaç soru ve cevap ile tatmin olmazdı. Tamam dese de tatmin olmadığı zaman bunu gözlerinde görebilirdiniz. Bazen bizim bilgimiz ve cevaplarımızın onu tatmin etmediğini de görürdük. Mustafa’nın zaman zaman gündeme geldiğinde merak konusundan birisi de idam hadisesiydi. Nerede olursa, nerede görürse, o konuda da sorular sorardı. Ama o sorular detaylı olurdu. Olay günü Mustafa okula gitmedi. Odasında bir idam oyunu oynamak istiyor. Detayları şu veya bu. Ancak oyunda küçük bir aksaklık yaşanıyor. Bu Mustafa’nın hesap edemediği aksaklık vefat etmesine sebep oluyor. Yani idam oyunu oyun olarak kalmıyor. Ölümle sonuçlanıyor. Odasında televizyon açıktı. TRT Çocuk vardı. Acımızı sözle, kalben, uzaktan veya yakından paylaşan bütün herkese teşekkür ederim. Allahü Teala razı olsun.”

22 YILLIK YAZARLIĞA VEDA

Rağıp Bayraktar’ın mesleği bıraktığı 'Veda Yazısı'nı ise şu şekilde kaleme aldı:

“Evet, Bu Rağıp Bayraktar imzalı son köşe yazımız. 1990 yıllarında yerel haftalık bir gazetede başlayan yazarlığımı 22 yıl sonra internet haber sitesinde noktalıyorum. Yazarlığımız boyunca birçok konuyu gündemime aldım. Hepsinde doğru gördüğümüze 'Doğru', yanlış gördüğümüze 'Yanlış' dedik. İnandığımızı yazdık. Yapıcı olmaya, nezaket kurallarına uymaya çalıştık. Ümit ederim öyle olmuştur. Eğer bizim kimde hakkımız varsa olanların hepsine biz hakkımızı helal ediyoruz. Hakkı olanlardan da helallik istiyoruz. Herkese huzur ve mutluluk diler, saygılarımı sunarım.”



YK(İÖ/AK)