Kamyon şoförlüğü yaparak evini geçindiren 38 yaşındaki Sebahattin Göçen, böbreklerindeki taş nedeniyle, her an kaza yapabileceği riskini gözönünde bulundurarak mesleğini bırakmak zorunda kaldı. Göçen, şoförlüğü bıraktıktan sonra hamallık yapmaya başladı. Sebahattin Göçen ile ev hanımı eşi 33 yaşındaki Serpil Göçen'in bu süreçte, Mertcan adını verdikleri oğulları dünyaya geldi.

KİRAYI VEREMEDİLER EVDEN ÇIKARILDILAR

Serpil Göçen 8 ay önce yeniden hamile kaldı. Bir kız bebek bekleyen çift, maddi sıkıntılarla boğuşup, kredi kartı borçlarının faizlerini ödemeye çalışırken, bu kez ev kirasını veremedi. Göçen Ailesi, üç ay önce kirada oturdukları evden çıkarıldı. Sokakta kalan Serpil Göçen, oğlu Mertcan ve eşi Sebahatten Göçen, durumlarına üzülen bir kişinin Buca İlçesi Şirinyer semtinde, Güven Mahallesi'ndeki evinin kömürlüğüne yerleşti. Ancak kendilerine yardımcı olan kişi de bayrama kadar başka bir yer bulmalarını söyledi. Yaklaşık 3 aydır burda fare ve kedilerle iç içe yaşayan aile, şimdi yeniden sokakta kalma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Konuşurken sesi titreyen 8 aylık hamile Serpil Göçen, "Bizi buraya yerleştiren kişi bayrama kadar bir yer bulmamızı söyledi. Tek isteğimiz başımızı sokacak bir yer ve kimseye muhtaç kalmayacak kadar para kazanabileceğmiz bir iş. Duyarlı vatandaşlara sesleniyorum, yardımlarını esirgemesinler" dedi.



KÖ(AÖ/AK)