İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2005 yılında düzenlenen operasyonda fuhuş tuzağı kurarak hırsızlık yaptıkları tespit edilen 3’ü kadın 4 kişiyi yakalamıştı.

Polisin, işadamlarıyla fuhuş yapmak için anlaştıktan sonra evde bulunan eşyaları çalan çetenin diğer üyelerinin de yakalanmasıyla gözaltı sayısı 15’e çıkmıştı. Zanlıların 20 ikametten hırsızlık yaptıkları belirtilmişti. Zanlılarla birlikte 10 adet çalıntı oto, 1 ruhsatsız tabanca ile sahte nüfus cüzdanları, ham oto kontak anahtarları ele geçirilmişti.

Bakırköy adliyesinde yargılanan zanlılar arasında bulunan Z.H.’ya mahkeme tarafından “Haksız yere elde bulunan anahtarla kilit açmak” suçundan 3 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Z.H.’nın cezası geçtiğimiz hafta içinde Yargıtay tarafından onanarak kesinleşti. İlk yakalandığında 5 ay hapiste kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalan Z.H.’yı tekrar yakalamak için harekete geçen polis, dün Beşiktaş’ta bir adrese operasyon düzenledi. Baskında Z.H. gözaltına alındı. İnfaz Büro Amirliği'nde işlemleri yapılan Z.H. nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Z.H., daha sonra kalan cezasını çekmek üzere cezaevine teslim edildi.