Nazilli Sümer Mahallesi 58 Sokak'ta oturan Kırbaç ailesi, yaşadıkları ekonomik sorunların altından kalkamayınca evsiz kaldı. Baba 48 yaşındaki Hüseyin Kırbaç, evinin geçimini kağıt toplayarak sağladığını belirterek, 200 TL olan ev kirasını ödeyemediklerini söyledi. Eşi 38 yaşındaki Emine ve çocukları 14 yaşındaki Gamze, 13 yaşındaki Fırat ve 12 yaşındaki Hazal ile evlerindeki eşyaları taşıyan baba Kırbaç, "Çok mağdur durumdayız. Devletimizden bize sahip çıkmalarını istiyoruz" dedi.

Astım ve bronşit hastası anne Emine Kırbaç, zor koşullar altında hayatlarına devam ettiklerini bildirirken, şöyle konuştu:

"Hasta olmama rağmen eşime kağıt toplarken yardım ediyorum. Çalmadığımız kapı kalmadı. Aydın Valiliği’ne, Nazilli Kaymakamlığı’na ve Nazilli Belediyesi’ne başvuru yaptık. Her seferinde çevrildik. Çocuklarımın sığınması için 50 metrekarelik bir evimiz olsun istiyorum."

"ÇOCUKLARIMA ÇÖPLERDEN AYAKKABI TOPLUYORUM"

Nazilli eski Kaymakamı Caner Yıldız’ın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile ev kiralarını ödemede kendilerine yardımcı olduğunu hatırlatan Emine Kırbaç, şunları söyledi:

"Eski kaymakamımız sadece yardım yapmakla kalmaz, evimizi ziyaret eder, halimizi hatırımızı sorardı. Şimdi tek derdimiz çocuklarımız. Zor şartlar altında olmamıza rağmen 3 çocuğum da teşekkür belgesi aldı. Okul müdürümüz, mahalle muhtarımız çocuklarımıza sahip çıktı. Çocuklarımın ayakkabılarını bile çöplerden topluyorum. Ben çocuklarımı çadır da mı okutacağım? Böyle giderse çocuklarımızı okula gönderemeyeceğiz."

HEMŞİRE OLMAK İSTİYOR

Kırbaç ailesinin en büyük çocuğu Nazilli Sümer İlköğretim Okulu 7'nci Sınıf öğrencisi Gamze Kırbaç ise, evlerinin olmasını çok istediğini belirterek, "2 kardeşim var. Üçümüz de teşekkür belgesi aldık. Okumak istiyoruz. Ben büyüyünce hemşire olmak istiyorum. Ama evimiz olmazsa çadırda okuyamam, hemşire olamam" dedi.

ESKİ KAYMAKAM: DEVLET VATANDAŞIN YANINDA OLMALI

Samsun’un Çarşamba İlçesi’ne 5 ay önce atanan Nazilli eski Kaymakamı Caner Yıldız, görev yaptığı dönemde aralarında Roman vatandaşların da bulunduğu 150’ye yakın evin tadilatının kaymakamlık tarafından yapıldığı söyledi. Kaymakamlıktan para yardımı talep eden vatandaşlarını durumunu yaptıkları ev ziyaretleriyle birebir gördüklerini kaydeden Yıldız, "Böylece yardımı hak edip- etmediklerini daha kolay tespit ediyorduk. Ben de zaman zaman ev ziyaretlerine katılıyordum" dedi. Yıldız, devletin sadece maddi boyutta değil, manevi anlamda da halkın yanında olması gerektiğini söyledi.

MUHTAR: EV SAHİPLERİ ROMANlAR'A EV KİRALAMIYOR

Kırbaç ailesinin oturduğu Sümer Mahallesi’nin Muhtarı Erdoğan Dilbaz da, aileye muhtarlık olarak zaman zaman küçük miktarlarda para yardımında bulunduklarını doğrulayarak, "Ev sahipleri genellikle Romanlar'a evlerini kiralamak istemiyorlar. En son oturdukları evi kiralarken ben aracı oldum. Aileye zaman zaman muhtarlık ve Sümer İlköğretim Okulu olarak kitap ve giyecek yardımında bulunduk. Cebimizden yol parası bile verdiğimiz günler de oldu" dedi. Dilbaz, Kırbaç ailesinin oturduğu evin sahibini arayarak, havaların kötü gittiğini belirtti ve aile için bir hafta süre aldı.



ŞA(İÖ/İD)