Karacabey Nüfus Müdürü Huriye Yalın’ın elinden nüfus cüzdanını alan Mehmet Boncuk, üzerinde fotoğrafı olan kimliğe uzun süre baktıktan sonra cebine koydu. Anne ve babası İnkaya Köyü’nde çobanlık yapan ve kendisi de aynı köyde doğan Boncuk, ilgisizlik nedeniyle nüfusa kayıt ettirilemedi. Anne ve babası yaşamını yitirdikten sonra konuşamadığı ve kendi halinde olduğu için köy halkının sahip çıktığı Boncuk, bu güne kadar nüfus cüzdanı olmadan yaşadı.

Doğum tarihinin belirlenmesi için 14 Şubat 2012 tarihinde muhtar aracılığıyla doktora müracaat eden Boncuk’un, yapılan incelemeler sonrasında doğum tarihinin 1951 olduğu belirlendi. Resmi kayıtlara geçerek üzerinde nüfus cüzdanını alan Boncuk’un doğum tarih hanesine doktora başvurduğu gün olan 14 Şubat yazıldı. Boncuk, resmi kayıtlarda 14 Şubat 1951 doğumlu olarak yer aldı.

'KÖYLÜLERSIRA İLE YEMEK GÖTÜRÜYOR'

Mehmet Boncuk’un nüfusa kayıtlı olmadığını kendilerinin de bilmediğini belirten Muhtar Osman Turhan şunları anlattı:

"Mehmet Boncuk kendi halinde bir köy sakini. Geceleri hiç uyumaz ve sürekli köyün etrafında gezer. Bu nedenle bu güne kadar köyde herhangi bir hırsızlık olayına rastlanmamıştır. Köy halkı kendisini köye şans ve uğur getiren bir kişi olarak görüyor. Bu nedenle de 70 haneli köyde herkes sıra ile Mehmet Boncuk’a yemek götürür. Bu yıllardan beri hiç aksamadan neredeyse köyümüzde bir gelenek haline gelmiştir. Herkes yemek sırasının ne zaman kimde olduğunu bilir ve Mehmet Boncuk’un yemeğini evine götürür. Daha sonra kendisinin nüfus cüzdanı olmadığını öğrendim. Gerekli işlemlerin yapılması için yardımcı oldum ve 61 yıl sonra kendisi ilk defa resmi kayıtlara girerek T.C. vatandaşı oldu."



AF(FK/COŞ)