işçi emeklisi 4 çocuk babası Hayrettin Ayoğlu, Suriye'ye ayda 4 kez giriş çıkış hakkı olan 79 AD 652 plakalı otomobilini 50 lira karşılığında 28 yaşındaki Ethem Zincirci'ye kiraya verdi. İddiaya göre, Zincirci, Ayoğlu'na Halep'e birlikte gitme teklifinde bulundu. İşi olmayan Ayoğlu da Zincirci'nin kullandığı otomobil ile dün öğleden sonra Halep'e gitti. Burada gezen Ayoğlu ile Zincirci, daha sonra Türkiye'ye dönüşe geçti. Hayrettin Ayoğlu ile Ethem Zincirci, Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'na 20 kilometre kala Azez Bölgesi'nde askeri birliğin önünden geçerken silahlı saldırıya uğradı. Ön camı kırılan otomobilde bulunan Ayoğlu'nun yaralandığını fark eden Ethem Zincirci, hiç durmadan kaçarak Kilis'e ulaştı. Yardım çağrısı üzerine gümrük kapısına gelen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Ayoğlu, kaldırıldığı Kilis Devlet Hastanesi'nde kurtarılamadı. Ayoğlu'nun cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Ethem Zincirci, Halep'e Hayrettin Ayoğlu ile birlikte gittiklerini dönerken silahlı saldırıya uğradıklarını söyledi.

50 LİRA KAZANIYORLARDI

Sınır ticareti kapsamında gümrüğe kayıtlı olan Hayrettin Ayoğlu'nun otomobili gibi bu kapsamdaki otomobiller ayda 4 kez Suriye'ye giriş çıkış hakkını kullanırken, otomobilin deposunu Suriye'de litresi 1.5 lira olan benzinle doldurup, artan benzini Kilis'te litresi 3.5 liradan sattığı öne sürüldü.

TIR ŞOFÖRÜ YARALANDI

Öte yandan Suriye'nin İdlib kenti yakınlarında çıkan silahlı çatışmanın ortasında kalınca yaralanan Türk şoför 45 yaşındaki Hayrettin Yıldızer'in tedavisi, Hatay'ın Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde devam ediyor. Hayati tehlikesi bulunmayan Yıldızer'in Ürdün'den Türkiye'ye TIR ile plastik getirdiği bildirildi.



RÇ(OA/İD)