Diyarbakır'daki bir kamu kurumunda işçi olarak çalışan Sabri Engin A., geçen 11 Eylül tarihinde kendini 'Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde görevli polis' olarak tanıtan bir kişinin, gündüz saatlerinde eşini telefonla aradığını, kendisi ve eşinin adına sahte kimlik çıkaran terör örfütü mensuplarının banka hesaplarında bulunan parayı çekip yurt dışına kaçma hazırlığında olduklarını söylediğini anlattı. Sabri Engin A., şunları anlattı:

"Eşimi arayan ve kendini polis olarak tanıtan kişi, benim çalıştığım kurumu ve ordaki görevimi söyleyerek, güven verdikten sonra, terör örfütü mensuplarına operasyon hazırlığında olduklarını söylemiş ve eşimden yardım istemiş. 'Eğer yakalanmazlarsa sen ve eşin yardım ve yataklık suçundan 10 yıl hapis cezası alırsınız' demiş. Eşim de beni düşünerek, başıma bir iş gelmesinden korktuğu için yardımcı olmayı kabul etmiş. Bir bankada hesabımız olup olmadığını sormuşlar, eşim de arayan kişinin polis olduğuna inandığı için hesabımızın olduğunu söylemiş. Arayan kişi, telefonu hiç kapatmadan eşime, 'Operasyon yapıp yakalamak için vereceğim hesaba yüklü para yatırmanız gerekecek. Ne kadar fazla olursa o kadar inandırıcı olacak. Şüphelenmemeleri gerek' sözü üzerine eşim de 157 gram altın, 3 bin 300 dolar, ayrıca hesabımızda bulunan 15 bin lira olmak üzere toplam 35 bin 500 lirayı 'Cuma Genç' adlı bir kişinin Gaziantep Nizip'teki banka hesaplarına yatırmış. Daha sonra da kendisine söylenen 'Gökhan Çimendağ' adlı kişinin kredi kartı hesabına da 5 bin 500 lira yatırmış."

Kendini polis olarak tanıtan kişinin eşine, "Yatırdığınız paralar çekildiği sırada operasyon yaparak o kişileri yakalayacağız" dediğini aktaran  Sabri Engin A., "Eşimin saflığından yararlanarak dolandıran kişiler parayı hesaplarında gördükten sonra, 'Bayan, şimdi bir yere otur ve bir bardak su iç' deyince eşim dolandırıldığını anlamış ve oracıkta bayılmış. Aradan bir aydan fazla bir süre geçti. Aynı gün polise durumu ileterek şikayetçi olduk. Ancak herhangi bir gelişme olmadı. Eşimi arayan cep numarası hala aktif. O numarayı aradığımızda adam açıp bizimle konuşuyor dalga geçiyor. Bunu Emniyet'e de söyledim. Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı'na da bildirdik" diye konuştu.



MT(GG/SS)