İznik'teki Beyler Mahallesi'nde oturan Emine- Ahmet Refik Öner çifti, 4 yıl önce ortadan kayboldu. Yaşlı çiftin kaybolmasıyla ilgili İznik Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı soruşturma sürerken, defalarca yapılan arama çalışmaları sonuç vermedi. Soruşturma devam ederken çiftin Bursa'da oturan kızları emekli öğretmen 57 yaşındaki Zeliha Bedel ile Çanakkale'de oturan oğulları emekli astsubay 52 yaşındaki Kamil Öner, anne ve babalarını, İstanbul'da oturan ve 'evrakta sahtecilik' suçundan kaydı bulunan kardeşleri 50 yaşındaki Kenan Öner'in, servetleri için kaçırdığını iddia etti. Daha önce yaptığı açıklamada ağabey ve ablasını suçlayan Kenan Öner de, anne ve babasını bulanlara 200 bin TL ödül vaat etti. Küçük kardeşinin bu vaadinden sonra mahkemelik olduğu ağabeyi Kamil Öner de onları bulana 150 bin TL vereceğini duyurdu.

Geçen ay adını açıklamayan bir kişinin, Refik Öner ve Emine Öner'in 'Kiraz bahçesindeki rögarın içinde gömülü olabileceği' ihbarı üzerine yapılan aramalar asılsız çıktı.

BAHÇE KARIŞ KARIŞ KAZILDI, FOSSEPTİK BOŞALTILDI

Dün yeniden harekete geçen emniyet ekipleri bu kez çiftin Atatürk Caddesi üzerinde kiracılarının oturduğu apartmanın arka bahçesinde iz sürdü. 500 metrekare büyüklüğündeki bahçe dozerle karış karış kazıldı. Kazıların ardından yine bir sonuç alamayan yetkililer, bu kez aynı bahçe içerisinde ki fosseptik kuyusuna yöneldi. Dolu olan kuyu vidanjörle boşaltıldı. Fosseptik kuyusuna indirilen işçi hiçbir iz bulamadı.

Kayıp çiftçi bulmak için soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.

HA(FK/COŞ)