Kaza, geçen 25 Nisan'da Eskiizmir semtindeki Salih Omurtak Mahallesi 9670 Sokak 1 numara önünde meydana geldi. 44 yaşındaki Hüseyin Yavuz Değer, yönetimindeki 35 CCU 44 plakalı kamyonetiyle geri manevra yaparken, evinin önünde arkadaşları ile oyun oynayan Sedef Aktaş'ı fark etmedi. Kamyonetin altında kalarak ağır yaralanan Sedef Aktaş, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Diyarbakır'dan İzmir'e iş bulmak ve iyi bir hayat kurmak umuduyla gelen, sokakta kendine ait tezgahıyla midye satan iki çocuk babası 28 yaşındaki Ercan Aktaş ile ev kadını anne 24 yaşındaki Saadet Aktaş, küçük Sedef'in ölümüyle büyük acı yaşadı. Kazanın ardından gözaltına alınan gıda ürünleri pazarlamacısı Hüseyin Yavuz Değer tutuklandı, hakkında dava açıldı.

35 BİN LİRA KAN PARASI İDDİASI

İzmir 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan ilk duruşmada, "taksirle ölüme neden olmak" suçundan 7 yıla kadar hapsi istenen tutuklu Hüseyin Yavuz Değer hazır bulundurulurken, avukatı da katıldı. Hakim, kazadan sonra memleketlerine dönen baba Ercan Aktaş ile anne Saadet Aktaş'ın Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği "şikayetten vazgeçtiklerine" dair dilekçeyi okudu. Ailenin kızları için 35 bin lira kan parası aldıkları ve şikayetten bu nedenle vazgeçtikleri iddia edildi.

"KAÇMADIM, KARAKOLA SAĞINDIM"

Hüseyin Yavuz Değer ifadesinde olay yerinden kaçtığı yolunda iddialar bulunduğunu, bunların doğru olmadığını belirterek, "Araçla geri manevra yapıyordum. Her şeyi kontrol ettim. Çocuğun ne zaman oraya geldiğini görmedim. Ben olaydan sonra kaçmadım, karakola sığındım. Ben de böyle olmasını istemezdim. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Değer'in avukatı da, ailenin şikayetçi olmadıklarına dair dilekçesinin olduğunu belirterek, müvekkilinin tahliyesini talep etti. Hakim, ailenin şikayetten vazgeçmesini de gözönünde bulundurarak, sanık Hüseyin Yavuz Değer'i tahliye etti, duruşmayı erteledi.



BK(AÖ/AK)