Bursa'da geçen mayıs ayında oynanması gereken Bursaspor-Beşiktaş karşılaşması, saha dışında çıkan olaylar nedeniyle iptal edildi. MOBESE ve güvenlik kamerası kayıtlarını da inceleyen polis 104 kişiyi gözaltına aldı. Mahkemeye çıkartılan bu kişilerden 54'ü tutaklandı. Bu kişiler daha sonra tahliye edildi.

Haklarında Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Kamu malına zarar vermek' ve 'Görevli memurun görevini yapmasına engel olmak' suçlarından dava açılan 98 hakkındaki dava dosyası, mahkeme heyetinin verdiği görevsizlik sonucu Bursa 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Bursa 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde haklarında dava açılan tutuksuz 98 sanığın yargılaması, salonun yetersiz olması nedeniyle, mahkeme hakiminin isteği üzerine 30'ar kişilik gruplar halinde başladı. Sanıklar, verdikleri ifadelerde yöneltilen suçlamaları kabul etmediler. Mahkeme hakimi, duruşmayı ileri bir tarihe ertelerken, aralarında tribün liderleri Selim Kurtulan, Tahir Dönmez, Kağan Mete'ninde bulunduğu 30 kişi hakkındaki "Seyirden Men" cezasını kaldırdı. Aynı davada yargılanan diğer sanıkların duruşmasına gruplar halinde cuma gününe kadar devam edilecek.

Bu arada Bursaspor'un tribün liderlerinden Batu Demirtaş ve Sedat Yıldız hakkında Bursaspor maçlarına alınmaması için uygulanan 'Seyirden men" cezasının avukatlarının yaptığı başvuru sonucu geçtiğimiz cuma günü kaldırıldığı belirtildi. Böylece taraftarların stada giriş yasağı kalkmış oldu.



SB(FK/İD)