Olay, Silifke İlçesi'ne 40 kilometre uzaklıktaki Yeğenli Köyü'nde saat 11.00 sıralarında meydana geldi. Köyde çiftçilik yaparak geçimini sağlayan ve hiç evlenmeyen bekar Hasan Yılmaz'ın, yıllardır birlikte yaşadığı babası Tahir Yılmaz dün rahatsızlanınca, götürüldüğü Silifke Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Beyin kanaması geçirdiği belirlenen Tahir Yılmaz'ın cenazesi, bugün sabah saatlerinde getirildiği Yeğenli Köyü mezarlığında toprağa verildi.

Cenazeye katılanlar da taziye için Yılmaz'ın evine geldi. Babasının ölümüyle yıkılan, annesi de yıllar önce vefat eden Hasan Yılmaz, iddiaya göre bir süre sonra eve girip, av tüfeğiyle geri döndü. Cinnet getirdiği ileri sürülen Hasan Yılmaz, taziye için bahçede oturanların üzerine rastgele ateş açtı. Av tüfeğinden çıkan saçmalar amca Hıdır Yılmaz, yenge Ayşe Yılmaz, kız kardeşleri Teslime Eren ve Huriye Toker'e isabet etti. Korku ve panik yaşayan birçok kişi de evden koşarak kaçtı. Yılmaz, aynı tüfekle bu kez kendi başına ateş etti.

Taziye evinde yaşanan dehşet anlarının ardından eve geri dönenlerin kontrol ettiği amca Yılmaz, eşi Ayşe Yılmaz, Teslime Eren ile Hasan Yılmaz'ın öldüğü anlaşıldı. Ağır yaralanan Huriye Toker ise yakınları tarafından götürüldüğü Silifke Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

KAN GÖLÜNE DÖNDÜ

Kan gölüne dönün taziye evine çok sayıda jandarma ve ambulans gönderildi. Jandarma ve sağlık görevlilerinin yaptığı incelemenin ardından ölen 4 kişinin cesetleri otopsi için Silifke Devlet Hastanesi'ne gönderildi.

Dehşet anlarını yaşayan köylüler, Hasan Yılmaz'ın babasının cenazesinin toprağa verilmesinin ardından yakınlarıyla birlikte eve geldiğini, bir süre bahçede oturduğunu söyledi. Köylüler, Yılmaz'ın eve girip av tüfeğiyle dışarı çıktıktan sonra bahçede oturanların üzerine ateş edip intihar ettiğini anlattı.

Cumhuriyet Savcısı olayla ilgili soruşturma başlattı.