Diyarbakır’da yaşayan zabıta memuru eşini 10 ay önce terk eden Muazzez Çaltan, üç çocuğuyla birlikte geldiği İzmir’in Torbalı İlçesi’nde, kendisi gibi eşinden ayrı olan bir çocuk babası, inşaat işçisi A.A. ile tanıştı. Çift, A.A.’nın Ertuğrul Mahallesi Mithatpaşa Caddesi Oğuz Apartmanı’nın 4’ncü katındaki evinde yaşamaya başladı. Çiftin evlerinden dün saat 10.00 sıralarında, tek el silah sesi duyuldu. Ardından A.A., göğsünden tek kurşunla kendini vurduğunu ileri sürdüğü Çaltan’ı kendi otomobili ile Torbalı Devlet Hastanesi’ne götürdü. Çok kan kaybettiği belirlenen Çaltan, doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Çaltan’ın cesedi, otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

CİNAYET BULGUSUNA RASTLANMADI

Polis, olayın ardından A.A.’yı gözaltına aldı. A.A., ifadesinden, olayda kullanılan 9 milimetre çapındaki ruhsatsız tabancanın A.A.’nın kardeşi M.A.’ya ait olduğunu ileri sürdü. Polis, olayın cinayet mi yoksa intihar mı olduğunun belirlenmesi için çalışma başlattı. Evde yapılan incelemede, herhangi bir cinayet bulgusuna rastlanmadı. Muazzez Çaltan’ın evdeki tabancayla intihar ettiği anlaşıldı. Olaydan sonra incelemeye gönderilen tabancanın balistik incelemesinin ise sürdüğü belirlendi. A.A., polisteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Psikolojik sorunları olduğu ve uzun süredir depresyon hapları kullandığı ileri sürülen genç kadının, daha önce de iki kez intihar girişiminde bulunduğu öne sürüldü.

Muazzez Çaltan’ın İzmir Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsisinin sürdüğü bildirildi.



GY(İÖ/COŞ)