Olay, Diyarbakır'ın Hani İlçesi Merkez Mahallesi'nde 19 Kasım 2011 tarihinde meydana geldi. İşsiz ve uyuşturucu bağımlısı olduğu belirtilen Tahir Çalık, eşi 21 yaşındaki Ayşe Çalık ile tartıştı. Çalık, tartışma sırasında evde bulunan döner bıçağı ile oğlu, 4 yaşındaki  Muhammet, 3 aylık ikizleri İbrahim ve Sultan'ı bıçaklayarak öldürdü. Bu sırada Ayşe Çalık'ın bağırıp yardım istemesi üzerine eve gelen kardeşi Ömer Çalık, öfkeli ağabeyini av tüfeğiyle ayağından vurarak yaralayıp etkisiz hale getirdi.

Sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanan Tahir Çalık, Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıkarıldı. Duruşmaya Çalık ile avukatı Mehmet Ali Aslan katıldı. Davaya ilişkin esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Seçil Akman, "Sanık hakkında Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden alınan raporda cezai ehliyetinin tam olduğu tespit edilmiştir. Sanığın bu şekilde kendi öz çocuklarını kasten öldürdüğü anlaşıldığından her bir maktül için ayrı ayrı cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

Duruşmada 'son sözü' sorulan Tahir Çalık, ise bir diyeceği olmayacağını söyledi. Çalık'ın avukatı Mehmet Ali Aslan ise, "Her maktül açısından ayrı ayrı ceza verilmemelidir" dedi.

Mahkeme, Tahir Çalık'a çocukları İbrahim, Muhammet ve Sultan Çalık'ı kasten öldürmesi nedeniyle 3 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, Çalık'ın yargılama sürecine yansıyan olumsuz tavrı ve eyleminin vehameti nedeniyle cezasında indirim uygulanmayacağına karar verildiğini bildirdi.



FB(GG/İD)