Kuş uçmaz kervan geçmez dağlık alanda bin 876 metre yükseklikteki Dişkaya Yangın Gözetleme Kulesi’nde görev yapan 52 yaşındaki Mustafa Top, işini çok sevdiğini belirtti. Eşi 42 yaşındaki Cemile Top ile 24 yıldır kulede bulunduklarını anlatan Top, “Yılın altı ayını eşim ve çocuklarımla bu kulede geçiriyoruz. Hayatını benimle kulede geçiren eşim Cemile, burada benim gözüm kulağım. Yeri gelir dürbünle gözetleme yapar, yeri gelir telsizle orman yangınlarını merkeze anons eder. 24 yıldır gönüllü olarak yanımda bulunan eşim, çalışma arkadaşım emekli olunca, 4 yıldır geçici işçi kadrosunda kulede benim yanıma yardımcı olarak görevlendirildi. 20 kilometrelik bir alanı gözetleyerek çıkan orman yangınlarında ekipleri yönlendiriyoruz. Eşimle Uşak’ın ormanlarını korumak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

HERKES BİZE BAKIYORMUŞ GİBİ GELİYOR

Dağbaşında insanlardan uzak zor bir görevi yerine getirdiklerini ifade eden Mustafa Top, “Kulede insanlardan uzak yaşadığımız için şehir merkezine gittiğimizde sanki herkes bize bakıyormuş gibi geliyor. Medeniyetten ayrı, insanlardan ayrı bir karı kocayız. Kuleye kimse gelmiyor. Arada bir hayvanını kaybeden bir çoban uğrarsa uğruyor. Müdürlerimiz, şeflerimiz ve mesai arkadaşlarımız uğrayınca çok mutlu oluyoruz” diye konuştu.

KIZLARIMI GELİN ETTİM, OĞLUM ASKERDE

24 yıldır eşinin yanında yangın gözetleme kulesinde yaşamını sürdüren Cemile Top ise “3 kızım ve bir oğlumu bu kulede büyüttüm. Kızlarımı gelin ettim, oğlumu da askere gönderdim. Eşime her konuda yardımcı olmayı seviyorum. O olmadığı zaman ben gözetleme yapıyorum. Ormanlık alanda dumanı eşim görmediği zaman ben, ben görmediğim zaman da eşim görüyor. Ormanlarımız bizim canımız” dedi.

ORMANLARIMIZI KORUYALIM

Orman yangınları konusunda vatandaşları uyaran Mustafa ve Cemile Top çifti, “Piknikçileri her zaman uyarıyoruz. Yaktıkları ateşe dikkat etsinler ve işleri bittiğinde mutlaka söndürsünler. Bir çam ağacı kaç yılda büyüyor. Ağaçlar bizim canımız, onların sayesinde nefes alıyoruz. Oksijenimizi ve enerjimizi ormanlardan alıyoruz. Köylülerimizin anız yakmamasını, piknikçilerin de ormanlık alanlarda ateş yakmamasını istiyoruz. Vatandaşlarımızın ormanlarımızı koruma konusunda duyarlı olmalarını istiyoruz” dedi.



YK(İÖ/AK)