Reyhanlı İlçesi'ne bağlı Kuşaklı Köyü'nden giriş yapan 5 asker, İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından sınırdan alınarak Hac Konaklama Tesisleri'ndeki çadır kente götürüldü. Burada işlemleri yapılan subay ve erler, daha sonra Altınözü İlçesi'ne bağlı Apaydın Köyü'ndeki çadır kente gönderildi. Subay ve erlerin Suriye'nin İdlip kentinden kaçtığı bildirildi.

12 BİN SURİYELİ

9 Mart'ta Suriyeli 2 tümgeneral, 1 albay ile 1 astsubay Reyhanlı'ya kaçmıştı. Bu subayların da Apaydın Köyü'ndeki çadır kente yerleştirildiği ileri sürüldü.

Reyhanlı'ya son 5 günde sığınan Suriyeli sayısı 600'e ulaşırken Hatay'ın Reyhanlı, Altınözü ve Yayladağı ilçelerindeki kamplarda kalan Suriyeli sayısının ise toplam 12 bine yaklaştığı kaydedildi.

11 YARALI GELDİ

Öte yandan Suriye'deki olaylardan kaçan 11'i yaralı 31 kişi Yayladağı ve Altınözü İlçeleri'ne getirildi. Yaralılar, götürüldükleri Antakya Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınırken aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 20 kişi ise çadır kentlere yerleştirildi.

Yayladağı İlçesi'ndeki çadır kentlerde kalan Suriyeliler ise Beşar Esad yönetimini protesto etti. Yüzlerce kişi, Türkçe ve Arapça sloganlar atıp, Esad'ın bir an önce yönetiminden çekilmesini istedi.