Merkez Yüreğir İlçesi'nde bir ilköğretim okulunda görevli öğretmen Ufuk K.'nin, öğrencileriyle cinsel ilişkiye girdiği ihbarını alan Ahlak Bürosu ekipleri, teknik ve fiziki takip başlattı. 1 çocuk babası Ufuk K.'yi takibe alan polis, şüphelinin öğrencileriyle farklı günlerde sık sık evinde buluştuğunu belirledi. 14 Mayıs'ta, öğrencilerden 15 yaşındaki D.N.'nin öğretmeninin evine girdiğinin tespiti üzerine polis harekete geçti. Eve baskın yapan polis, Ufuk K.'yi öğrencisine istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına aldı. Öğrencilerden 15 yaşındaki M.B.'nin de evine girip çıktığı belirlenen öğretmen, 2 kız öğrencisine cinsel istismar suçlamasıyla tutuklandı. Suçlamaları kabul etmeyen öğretmen hakkında 'çocukların nitelikli cinsel istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

Her bir öğrenci için 25'er yıldan toplam 50 yıla kadar hapis cezası istenen sanık Ufuk K.'nin yargılanmasına başlandı. Suçlamaları kabul etmeyen Ufuk K., "Öğrenciler kitap almak için benim evime geldi. Öğrencilerin baskı altında ifade verdiklerini düşünüyorum. Hakkımdaki cinsel istismar suçlamasını kabul etmiyorum" dedi. Pedagog nezaretinde ifade veren öğrencilerden D.N. ise psikolojisinin bozulduğunu ileri sürdü. Genç kız, "2 ya da 3 kez cinsel ilişkiye girdim. Cinsel ilişkinin tam olarak gerçekleşip gerçekleşmediğini bilmiyorum. Şikayetçi değilim, bundan sonra da duruşmalara katılmak istemiyorum" diye konuştu. Diğer öğrenci M.B. ise duruşmaya gelmedi.

Mahkeme heyeti, öğrencilerin olay nedeniyle ruh sağlığının bozulup bozulmadığı konusunda araştırma yapılmasına ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.