Mustafakemalpaşa’ya bağlı Hacıali Köyü'nden 30 Mart 1996 tarihinde, 8 kilometre ilerdeki Çardakbelen Köyü'nde oturan sevgilisi Recebiye Karakuzu ile buluşmaya giden Seyfettin Altın, arkadaşları tarafından gece saat 23.00 sıralarında köy girişinde bırakıldı. Yaklaşık 24 saat sonra eve dönmediği fark edilen Altın’ın, sevgilisi Recebiye Karakuzu’yu kaçırdığı için dönmediği düşünüldü. Daha sonra ifadesine başvurulan Karakuzu'nun, Seyfettin Altın’ın o gece hiç gelmediğini söylemesi üzerine Hacıali köylüleri genci aramaya başladı.

BORÇ YÜZÜNDEN KAÇTI SANILDI

Tüm aramalara rağmen bulunamayan Seyfettin Altın’ın Mustafakemalpaşa İlçesi'ndeki sanayi sitesinde yeni açmış olduğu dükkan nedeniyle çevresine borcunun olduğu ve bu borç yüzünden ortadan kaybolduğu ihtimali üzerinde duruldu. Ancak yapılan tüm arama ve yürütülen soruşturmalardan bir sonuç alınamadı.

KAFATASI, DEREDE BALIKÇI AĞINA TAKILDI 

5 ay önce Yamanlı köyü yakınlarında Kirmasti deresinde balık avlayan balıkçıların serpmesine bir kafatası takıldı. Durumun haber verilmesi üzerine jandarma tarafından alınan kafatası incelenmek üzere laboratuara gönderilirken, 16 yıl önce kaybolan Seyfettin Altın’ın ailesinden de kan örnekleri alındı. Yapılan inceleme sonucu kafatasının Seyfettin Altın’a ait olduğu belirlenince bir kutu içinde aileye teslim edildi.

Kafatasını teslim alan aile 16 yıl önce kaybettikleri çocuklarına cenaze töreni düzenledi. Bir kutu içine konulan Kafatası Hacıali Köyü mezarlığına gömüldü.

SE(FK/COŞ)