Merkez Seyhan İlçesi'ndeki barda 30 Eylül 2011'de meydana gelen olayda, iddiaya göre Fevzi Meral ile Eyüp Batan arasında 'kadına bakma' yüzünden tartışma çıktı. Bardan dışarı çıkan ikili, sokakta kavga etmeye başladı. Eyüp Batan, üzerindeki tabancayı çekip Fevzi Meral'e kurşun yağdırdı. Meral, başından ve ayağından yaralandı. Ambulansla Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Meral kurtarılamadı. Cinayet şüphelisi Eyüp Batan   gözaltına alınırken, olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri 15 el ateş edildiğini belirledi.

Olaydan sonra yakalanıp, çıkarıldığı mahkemede tutuklanan Eyüp Batan hakkında 'kasten öldürme' suçundan dava açıldı. Ömür boyu hapsi istenen Eyüp Batan'ın yargılanmasına başlandı.

'ADAM OLSAN BANA SIKARSIN' DEMİŞ

Adana 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıkan sanık Batan, "Maktul bana 'Benim bulunduğum yerde sen nasıl masana bayan çağırırsın? Senin başını gövdenden ayırırım' dediğini öne sürerek kendini şöyle savundu:

"Ben de 'ağzını bozmadan konuş' diyerek bardan ayrıldım. Dışarıda dolaşırken Fevzi Meral aniden önüme çıktı. Yolumu kesip, 'Ben sana buraları yasaklamıştım. Buralarda gezmeyeceksin' diyerek yine küfretti. Ben de korkutmak için havaya doğru ateş ettim. 'Neden havaya sıkıyorsun, adam olsan bana sıkarsın' diye tahrik etti. Ben de ayaklarına sıktım. Yere düştü. Öldürme kastım yoktu. Elimde silahla yanına gittim. İnlediğini görünce ambulans çağırdım. Gelen polise de teslim oldum."

Mahkeme heyeti, konsomatris olarak çalıştığı belirtilen Hatice Ç. ile diğer tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.



MKA(OA/COŞ)