Kaza, geçen 3 Ekim'de saat 12.00'de İslamhaneleri Köyü'nden geçen Bodrum-Turgutreis karayolunda meydana geldi. Vedat Türkmen İlköğretim Okulu 7'inci sınıf öğrencisi Şule Gündüz, okul dönüşü evine gitmek için yolun karşı tarafına geçmek istedi. Bu sırada yoldan geçen Mehmet Yaşar Akar, önüne çıkan köpeğe çarpmamak için kullandığı 48 UP 508 plakalı otomobilin direksiyonunu kırdı. Otomobil, o sırada karşıya geçmeye çalışan Şule Gündüz'ü altına alarak yaklaşık 30 metre sürükledi. Ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Şule Gündüz, kafa ve vücut travması geçirdiği belirlenerek yoğun bakıma alındı. Otomobilin sürücüsü Mehmet Yaşar Akar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şule Gündüz üç gün yoğun bakımda kaldıktan sonra servise alınarak tedavisi sürdürüldü. Sol ayağında çok sayıda kırık bulunan Gündüz'ü, bugün Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ziyaret etti. Ziyaret sırasında Bodrum Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Oğuz Şahinve Şule Gündüz'ün annesi Aysel Gündüz de bulundu. Gündüz'e "geçmiş olsun" dileklerini ileten Gödekmerdan, "Şule kızımız, kötü bir trafik kazası sonrası hayata tutunmayı başardı. Tedavisi tamamlandıktan sonra tekrar ayağa kalkarak yaşamına devam edecek. Bizden istediği herhangi bir şey olursa her zaman karşılamaya hazırız. Kızımıza büyük geçmiş olsun" dedi.

Şule Gündüz, ziyaretten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi, Kaymakam Gödekmerdan'dan herhangi bir isteği olmadığını belirtti.



NK (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)