Uluslararası uyuşturucu şebekesinin İstanbul üzerinden Avrupa'ya eroin sevkiyatı yapacağı bilgisini alan Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 4 ay önce mahkeme kararıyla teknik takip başlattı. Narkotik polisleri, Van'da Tahir Caner ile amcasının oğlu Fatih Caner'in bir nakliyat şirketinde çalışan Ersin Ulu'ya eroini teslim ettiğini saptadı. Tahir ile Fatih Caner de bir otomobille kamyondan önce yola çıktı. Uyuşturucu taşıyan kamyonun Adana üzerinden geçmesini bekleyen narkotik ekipleri, Tarsus- Adana- Gaziantep Otoyolu'nda operasyon hazırlığına girdi.

FİLM GİBİ OPERASYON

Öncü olarak otomobille giden Tahir ile Fatih Caner, şüphelenip kamyonun güzergahını değiştirdi. Zehir tacirlerinin, Erzincan üzerinden Sivas ve Ankara güzergahını kullandığı saptanınca Adana'dan Eskişehir'e ekip görevlendirildi. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nden alınan destekle önce otomobildeki Tahir ile Fatih Caner yakalandı, ardından Ersin Ulu yönetimindeki 06 NMG 92 plakalı kamyon durduruldu. Yapılan aramada kamyonun arka tekerleği ile yedek lastik içinde paketler halinde toplam 111 kilo eroin ele geçirildi.

Gözaltına alınan 3 şüpheli sorgulanmak üzere Adana'ya getirildi.

SUÇU BİRİSİ ÜSTLENDİ

Şüphelilerden kamyon şoförü Emre Ulu, kendisinin uyuşturucudan haberi olmadığını ileri sürerek "Ben bu paketlerin ne olduğunu bile bilmiyorum. Nasıl girmişler haberim yok" diye ifade verdi.

Uyuşturucunun kendisine ait olduğu itiraf eden Tahir Caner, uyuşturucuyu 10 bin lira karşılığında Van'dan Bursa'ya götürdüklerini ileri sürdü.

Fatih Caner ise suçlamaları kabul etmeyip, uyuşturucudan haberi olmadığını söyledi.

İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

SAVCI 22'ŞER YIL İSTEDİ

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı olayla ilgili iddianame hazırladı. 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, 3 sanık hakkında 'uyuşturucu ticareti' suçundan 22'şer yıla kadar hapis cezası istendi. İddianame kabul edilirse sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

MKA(BY/ÇOŞ)