Geçen yıl şubat ayında, 46 yaşındaki Mustafa Acar, 8216 Sokak 15 numara önünde park halindeki 06 YB 1093 plakalı otomobilin arka koltuğunda ölü bulundu. Kuaförlüğün yanı sıra Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Acar’ın, sopayla başına vurularak bayıltıldığı, ardından da başına geçirilen poşetle boğularak öldürüldüğü belirlendi. Olayın ardından cinayeti çözmek için harakete geçen polis ekipleri, Mustafa Acar’ın, aile ve iş ilişkilerinin mercek altına aldı.

Araştırmalar sonrasında Acar’ın, olaydan yaklaşık 6 ay önce Zafer Tosun'a 4 bin 500 liraya sattığı otomobili, cinayet şüphelisinin ekonomik zorluk içerisinde olmasından dolayı 3 bin 500 liraya geri aldığı, bu nedenle aralarının açıldığı belirlendi. Tosun’un, aradaki bin liralık fark için Mustafa Acar’ı hazırladığı plan çerçevesinde yanına çağırıp öldürdüğü saptandı. Zafer Tosun, öldürmeden önce işkence yaptığı Acar’dan şifresini öğrendiği kredi kartından toplam bin 500 lira para çektikten sonra kaçtı.

DAVA AÇILDI

Olayla ilgili soruşturmanın savcılıkca tamamlanmasının ardından, şüpheli Zafer Tosun hakkında, bir süre önce, 'canavarca hisle insan öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

UŞAK’TA YAKALANDI

Cinayetin üzerinden geçen yaklaşık bir yılın ardından Zafer Tosun Uşak’ta ortaya çıktı. İddiaya göre, şüpheli, borç-alacak meselesinden anlaşmazlık yaşadığı, Mustafa Acar’ın arkadaşı B.T.’yi kaçırıp el ile ayaklarını koli bandıyla bağladıktan sonra bir eve kapattı. Şüphelinin evden ayrılmasını fırsat bilen B.T., uzun uğraşlar sonucu bağı çözüp polise başvurdu. Polis, B.T.’nin ifadesi doğrultusunda harekete geçti, Tosun’un bulunabileceği 7 adres belirlendi. Bugün sabah saatlerinde, belirlenen adreslere operasyon düzenleyen polis, Zafer Tosun’u yakaladı.

Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheli adliyeye sevk edildi.



YK(İÖ/CK)