Ordu'da merkeze bağlı Şarkiye Mahallesi'nde Ahmet Karakoç'a ait kuyumcu dükkanı dün filmleri aratmayacak bir plan ile soyuldu. Hırsızlar yan binanın zemin katına girip, burada önlerine çıkan 4 ayrı duvarı delip yaklaşık 8 metrelik tünel kazmışlardı. Hırsızlar daha sonra kuyumcu dükkanının altındaki beton zemini açıp 650 kilo ağırlığındaki kasayı aşağı düşürerek soyması kentte günün konusu oldu. Oksijen kaynağıyla kasanın alt ve iç kısımları kesilip, piyasa değeri yaklaşık 1 milyon lira olan 6 kilo altın çalındı. 

Ordu İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı soygunun 2-3 aylık çalışma sonucu olduğunu tahmin ettiklerini söyledi. Olay yerinde bulunan battaniyelerden de hırsızların geceli gündüzlü çalıştıklarını düşündüklerini kaydetti. Ordu İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı, "Bu olay epey emek isteyen ve öncesinde bir çalışma gerektiren hırsızlık faaliyetiydi. Örtüyle muhafaza edilmiş kapağı kaldırmak suretiyle zemin kata inip, daha sonrasında ilerlemek için de moloz çıkarmışlar. Bir tünel açmışlar" diyerek, "Kasanın olduğu yerde tavanı delmek suretiyle 650 kiloluk bir kasayı aşağı düşürmüşler, altını almışlar. Bu sırada bu gürültüleri, kasanın düşmesini, matkabın sesini ne duyan olmuş ne de alarm devreye girmiş" diye konuştu. 

POLİS 2 DAKİKA 45 SANİYEDE OLAY YERİNE GİTTİ

İl Emniyet Müdürü Kırmacı hırsızların yan dükkana müdahale ettiğinde oradaki alarmın devreye girdiğine dikkat çekerek, "Alarm çaldıktan yaklaşık 2 dakika 45 saniye sonra 4 ayrı ekip olay yerine gelmiş, kaçış güzergahlarında gerekli tedbirler alınmış. Hatta o sırada şehir giriş ve çıkışlarında devam eden bir uygulamamız da vardı. Ancak şahıslar tabi 2-3 aylık bir çalışmanın neticesinde bu hırsızlığı gerçekleştirdikleri için hazırlıklılar" dedi.

Emniyet Müdürü Kırmacı hırsızların kaçış güzergahlarını da ayarladıklarının tespit edildiğine dikkat çekerek, "Geride epey malzeme bıraktılar. Geceli gündüzlü orada kalacakları için kullandıkları battaniyeler var, kendileriyle ilgili zorunlu ihtiyaç maddeleri var. Aynı zamanda bazı artıkları olay yerinde bırakmışlar. Matkap, kazma, kürek, balyoz gibi bazı malzemeler orada kalmış. Bunlar detaylı şekilde inceleniyor. Kısa sürede bir sonuç alacağımızı düşünüyorum" dedi.

"VATANDAŞLARI DUYARLI OLMAYA DAVET ETTİ"

Ordu İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı, özellikle vatandaşları daha duyarlı olmaya davet ederek, "8 metrelik tünel kazma, işte 400-500 kilo gelen molozun çıkarılması, matkabın günlerce çalışması, kasanın 2,5-3 metreden düşmesi bile vatandaşımızın malesef uyandıramamıştır. Hatta olay yerine gelen ekiplerimizin içeriye girmesi, çatıya çıkması, oradaki bidonları devirmesi sırasında bile vatandaşlarımız maalesef uyanamamıştır ki, en sonunda 5'nci kattaki bir büyüğümüz ne olduğunu sormuştur. Biraz daha dikkatli, duyarlı olunsaydı belki şahıslar o tünelden çıkamadan, orayı terk edemeden arkadaşlarımız yakalayacaktı" diye konuştu.

"TUVALETLERİNİ PET ŞİŞELERE YAPMIŞLAR" 

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgilere göre hırsızların geceli gündüzlü çalışarak kazdıkları 8 metrelik tünelde, tuvalet ihtiyaçlarını da pet şişelere yaptıkları, kaçarken bu pet şişeleri de olay yerinde bıraktıkları belirtildi.

"GÜRCİSTAN UYRUKLU SİGARA İZMARİTLERİ VE PAKETLER VAR"

Olay yerinde derinlemesine araştırma yapan polis, tünel kazısının yapıldığı bölgede ele geçirilen sigara izmaritlerinin Gürcistan meşei sigaralara ait olduğu özellikle yabancı uyruklu şüpheli kişiler üzerinde durulduğu öğrenildi.

"3 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA"

Bugün öğle saatlerinde bazı kuyumculara altın fiyatlarını sormak için giden ve şüpheli hareketlerde bulunan 3 kişi, kısa bir süre takip edildikten sonra Zübeyde Hanım Caddesi üzerindeki bir bankaya ait ATM'nin önünde yakalanıp gözaltına alındı. Bu konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.



EK (İS/RT)