Beymelek Beldesi'ndeki Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tesislerinde bu yıl üretilen 7.5 milyon yavrudan 50 bini, Çayağzı Limanı'nda, Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Enstitü Müdürü Doç. Dr. Yılmaz Emre, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, su ürünleri uzmanları, okul müdürleri, 80'inci Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından denize bırakıldı. Üretim tesislerinden özel tanklarla getirildikleri Çayağzı Limanı'nda denize bırakılan her biri 1- 2 gram ağırlığındaki yavrular, sürüler halinde denizde yol almaya başladı.

Enstitü Müdürü Doç. Dr. Yılmaz Emre, "Türkiye'nin üç tarafı denizlerle çevrili. Bizler denizden çok şey alıyoruz. Ulaşımda, turizmde, balıkçılıkta denizi kullanıyoruz. Bu amaçla, bugün biz aldığımız nimetlere karşılık bir jest yapmak adına 50 bin levrek yavrusunu denize bıraktık. Bu balıkların büyüyüp üremesine katkı sağlayacağız" diye konuştu.

Kaymakam Yusuf İzzet Karaman ise "Amacımız birlikte yaşadığımız bölgede denizciliği, su ürünlerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak" dedi.

Denize balık bırakan ilköğretim öğrencilerinden Esra Kaplan da denize bıraktıkları yavru balıkların, deniz hayatının gelişmesini sağlayacağını söyledi.