Dumlupınar Mahallesi'nde 2 yıl önce evlendiği eşi ve biri 3 aylık 2 çocuğuyla birlikte oturan İsmet Akkurt, sabah saat 06.00 sıralarında uyurken, henüz belirlenemeyen bir nedenle üzerine kızgın yağ dökülerek yakıldı. Acı içinde uyanan İsmet Akkurt, iddiaya göre seslendiği eşinden cevap alamayınca cep telefonu ile güçlükle kardeşi Ahmet Akkurt'u arayarak yardım istedi. Ağabeyine yardım etmek için eve koşan Ahmet Akkurt'a kapıyı yengesi Melek Akkurt açtı. İsmet Akkurt'tan telefon aldığını anlatan Ahmet Akkurt, yengesinin haberi olmadığını söyleyince, ağabeyinin yattığı odaya yöneldi. Odanın kapısının kilitli olduğu gören Ahmet Akkurt, kırarak içeri girdi. Ağabeyini yanmış halde acı içinde kıvranırken bulan Ahmet Akkurt, hemen özel bir araçla Dr. Ersin Devlet Hastanesi'ne götürerek, durumu polise de bildirdi.

Tedaviye alınan Akkurt'un kafasında, yüzünde, omuzlarında, sırtında ve göğüs bölgesinde ikinci derecede yanıklar olduğu, hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, İsmet Akkurt'un eşi Melek Akkurt'u gözaltına aldı. Melek Akkurt'un ifadesinde, yeni doğum yaptığı için eşiyle ayrı odada çocuklarıyla yattığını uyuduğunu ve hiçbir şey duymadığını, kimseyi de görmediğini söyleyerek suçlamaları reddettiği öğrenildi.

Olay yerinde inceleme yapan polis, İsmet Akkurt'un üzerine dökülen kızgın yemek yağının ısıtıldığı suç aletlerine ulaşamadı. Şüpheli ifadeler veren ve polis merkezinde işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen Melek Akkurt, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

MB(CK/SSA)