İbrahim YILDIZ/İSTANBUL,






BÜYÜK Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ile birlikte Mısır ve Gazze’de temaslarda bulunan 2 nci Abdülhamithan’ın torunu Abdulhamit Kayıhan Osmanoğlu, Muhteşem Yüzyıl dizisi ile ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.



Gazetecilerin Muhteşem Yüzyıl dizisi ile ilgili sorulan soru üzerine açıklamalarda bulunan Abdulhamit Kayıhan Osmanoğlu, “Öncelikle Muhteşem Yüzyıl her zamanki gibi doğruları anlatmıyor. Ben yayından kaldırılma taraftarıyım. Çünkü yanlışlar yapılmaya halen devam ediyor. Bizde elimizden geldiği kadar ailece seyretmiyoruz. En kısa zamanda bunların yanlışların düzgün bir şekilde anlatılması istiyoruz. Muhteşem Yüzyıl dizisinin kaldırılması için herhangi bir girişimde bulunmadık ama ilerleyen zamanlarda böyle yanlış yapmaya devam ettikleri sürece girişimlerde bulunacağı ve gerekirse dava açacağız” dedi.







Mısır ve Gazze’deki temasları hakkında Atatürk Havalimanı VİP Salonu’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Gazze'de Filistin Başbakanı İsmail Haniye ile çok güzel bir görüşme yaptık, bizzat heyeti ve bakanlarından sıkıntılarını, şuanda geldikleri noktayı ayrı ayrı dinleme fırsatı bulduk. Gazze'ye gitmeyen Gazze'yi bilemez. Mülteci kamplarının çoğu şuanda evlere dönüşmüş, insanlar orada varlıkla yokluk arasında bir mücadele veriyorlar'' dedi.



GAZZE’DE KÜLLİYE TEMELİNİ ATTIK



Gazze’de İsrail'in düzenlediği saldırılar sonucunda insanların öldürüldüğü çocukların yetim bırakıldığı, evlerin yerle bir edildiği gördüğünü söyleyen Mustafa Destici, ''Zaten bütün sınır kapıları kapalı, inşaat yapmak çok zor. Sadece Refah Kapısı açık bizim de kullandığımız ama, Refah Kapısı da yüzde yüz randımanlı çalışmıyor. Ama buna da şükür tabi ki Mısır'ın eski devrik iktidarı zamanında buna da müsade edilmiyordu'' diye ifade etti. Destici, “Rahmetli liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu da Filistin'e ayrı bir önem verirdi. Onun adına orada bir külliye temeli attık. İnşallah bir yıl içerisinde bunu tamamlamayı hedefliyoruz'' dedi.



SİYASETÇİLİRİ GAZZE’DE GÖRMEK İSTİYORUZ



Mısır ve Gazze’ye giden Heyette bulunan 2. Abdülhamithan'ın torunlarından Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu da şunları söyledi:



''Öncelikle BBB'ye, Mısır'da bulunan Türkiye Büyükelçisine, Konsolosu'na teşekkür ediyorum. Gazze'ye 110 senedir ilk defa aileden birisi gitti. Çok sayıda Gazze'li kardeşlerimizle, yaralı kardeşlerimizle bir araya geldik, şehitleri ziyaret ettik. Bunlar bizi derinden üzdü. Bizlerden farklı şeyler bekliyorlar. Aynı zaman Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'e selamlarını ilettiler, beraber gelmemizi istediler. Cami, binalar, ev istediler. Gazze bizim için çok önemli, Sultan Abdülhamithan'ın kendi bizzat parasıyla alınmış bir ülke. Biliyorsunuz ki, hain ittihatçılar İngilizlere sattılar. Bunlar bizi derinden üzdü. Aynı zamanda Ayasofya, ha Gazze, ha Ayasofya aynı. Hem Ayasofya'nın cami olarak açılmasını, hem de Gazze'nin kurtulmasını inşallah rabbimden ümit ediyoruz. Bizimle karşılaştıklarında Başbakan İsmail Haniye bey ile sarıldık, duygulu anlar yaşadık. Yoldan geçenler bizlere sevgilerini gösterdi, duygulu anlar yaşadı. Bütün siyasilerimizi orada görmek istiyoruz.''