Konya'da yaşayan 68 yaşındaki Zeynep Kulak'a 8 ay önce böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. 7 ay boyunca diyalize giren Zeynep Kulak'a doktorlar böbrek nakli olması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine İstanbul Teknik Üniversitesi Mediko Sosyal Merkezi'nde aile hekimi olarak çalışan Tülay Kulak, annesine gönüllü olarak böbreğinin birini vermeye razı oldu. Ancak kızının zarar göreceğini düşünen anne, buna razı olmadı.

Annesini ikna etmek için 7 ay uğraşan Tülay Kulak, son çare olarak Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi'ne başvurdu. Buradaki doktorlarla konuşan Tülay Kulak, annesini "Antalya gezmeye gidelim. Orada kontrollerini de yaptırırız" diyerek Antalya'ya getirdi. Hastanede doktorlar tarafından ikna edilen anne Zeynep Kulak, gerekli tetkiklerin yapılmasının ardından ameliyata alındı. Zeynep Kulak, Prof. Dr. Alper Demirbaş ve ekibi tarafından yapılan başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.

TEREDDÜT BİLE ETMEDİ

Annesini ikna etmenin 7 ayını aldığını söyleyen Tülay Kulak, kendisinin doktor olması nedeniyle organ bağışının önemini sürekli anlattığını kaydetti. Herkese bağışta bulunmaları için tavsiyede bulunduğunu, bunun kolay olduğunu belirten Tülay Kulak, kendisinin böyle bir duruma gelince de tereddüt etmeden bağışta bulunduğunu anlattı.

'YARIM KALACAĞIMI DÜŞÜNDÜ'

Annesinin kendisine bir şey olmasından endişe ettiğini, bu yüzden de nakil olmak istemediğini anlatan Tülay, Kulak, "Annem benden böbrek almak istemedi. Beni yarım bırakacağını düşünüyordu. Nasıl ikna edebilirim diye düşünürken 'Gezmeye gidelim' diyerek Antalya'ya getirdim. Burada hastanedeki doktorlar annemi ikna etti ve ameliyata aldılar. Şimdi sağlığı çok iyi" dedi.

'KIZIMA KIYAMADIM'

Zeynep Kulak da kızının sayesinde tekrar hayata bağlandığını söyledi. Kızının sağlığına bir şey olmasından endişe ettiği için nakil olmak istemediğini belirten Kulak, "Kızıma kıyamadım. İleride bir şey olursa diye korktum. Ama beni 'Gezmeye gidiyoruz' diyerek tongaya düşürüp, buraya getirdi. Burada da doktorlar ikna etti, kendimi ameliyatta buldum. Nakil olacağını bilsem Antalya'ya gelmezdim" diye konuştu.