MDOB, şef Wladimir Lungu'n yönettiği, müziği Adolphe Adam, Pugni, L. Delıbes, R. Drıgo'ya ait dünyaca ünlü 'Korsan' balesi, Mersin Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluşturdu. Eserin prömiyerine MDOB Müdürü E. Hasan Alptekin, yaklaşık 600 sanatsever katıldı.

İlk kez sahneye konulduğu 1856 yılından bu yana pek çok farklı kareograf tarafından sahnelenen, Nugzar Magalashvili'nin düzenleyip sahneye koydu. Eserin koreografisi Marius Petipa, dekor-kostümü İsmail Dede ve ışık tasarımı ise Tarı Deniz gerçekleştirdi.

Eserin başlıca rollerini Özlem Şenormanlılar, Büşra Ay, Meltem Ayar, Tutku Barın Tümen, Özge Uzun Özmen, Iraklı Bakhtadze, Burak Serkan Cebeci, Mahmut Akyol ve Serbülent Biçer ile birlikte yaklaşık 40 balet ve balerin paylaştı.

Klasik balenin en güzel örneklerinden biri olan eserde, Medora ve ona tutkuyla aşık korsan Conrad'ın hikayesini anlattılırken balet ve balerinler performansları ile adeta yer çekimine meydan okurken, temsil sonunda salonu dolduran sanatseverler tarafından uzun süre ayakta alkışlandılar. Eserin galası 13 Mart Salı günü saat 20.00’de yine Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.



ME (AŞ/SÜ/RT)