Vali Hasan Duruer, Lalapaşa İlçesi’ndeki Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrikaları gezerken buradaki eleman sıkıntısını İş Kurumu ile ortak çalışarak çözmeye çalıştıklarını söyledi. Sosyal Yardımlaşma Vakfı olarak bir çalışma başlattıklarını açıklayan Vali Duruer, teklif edecekleri 3 işi beğenmeyenlerin sosyal yardımlarının kesileceğini söyledi. Vali Duruer, şöyle dedi:

"Organize Sanayi Bölgesi’nde eleman sıkıntısıyla ilgili İş-Kur ile çalışıyoruz. Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan yardım alan genç nüfusa bundan sonra 3 iş teklifinde bulunacağız. Bunları kabul etmeyenlerin vakıftan aldıkları sosyal yardımları keseceğiz. Sosyal Yardımlaşma Vakfı olarak ihtiyaç sahibi insanlara yardım ediyoruz. Bu yardım ettiklerimiz daha çok giyecek, yiyecek ve nakdi yardım oluyor. Çalışma çağında olan nüfusu kastediyorum. Sakatları, yetimleri, dulları, yaşlıları kastetmiyorum. 20-25 yaşında delikanlı fakirlikten dolayı yardım almak için geliyor, kendisine 3 iş teklifinde bulunacağız. Eğer çalışmak istemiyorsa, bileceğiz ki bu insanların çalışmaya niyetleri yok. Fakir fukaranın hakkını bu şahıslara vermek niyetinde değiliz."

10 AYDA 3 MİLYON YARDIM DAĞITILDI

Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı verilerine göre son 10 ayda ihtiyaç sahibi 20 bin 403 kişiye 3 milyon 97 bin 22 lira yardım dağıttı. Vakıf, 2 bin 623 kişiye para, 687 kişiye dul maaşı, 3 bin 80 kişiye kömür, 31 kişiye kira, 46 kişiye barınma, 107 engelli öğrenciye para yardımı yaparak kalan kısma ise sıcak yemek, giyecek, tedavi ve bayram parası adı altında yardımlar sağladı.

"1 AĞAÇ KESER, 100 AĞAÇ DİKERİZ”

Edirne’nin Lalapaşa İlçesi’nde Organize Sanayi Bölgesi’ndeki alanların ağaçlandırıldığını ifade eden Vali Duruer, kent merkezindeki tarihi eserlerin bahçesinde kesilen ağaçların yerine kentin değişik noktalarında fidan diktiklerini söyledi. Tarihi eserlerin önünü kapattığı gerekçesiyle kesilen ağaçlardan dolayı eleştirildiğini kaydeden Vali Duruer, "Tarihi eserlerin bahçelerinde olan ve eserin önünü kapatan büyük ağaçları kestik. Bunun için eleştirildik. Kesilen o ağaçların yerine 1000 ağaç dikimi gerçekleştiriyoruz. Sadece organize sana bölgesinde yaklaşık 15 bin ağaç dikimi yapılıyor. Şehrin değişik noktalarında yaklaşık 80 bin ağaç dikimi gerçekleştiriyoruz. Tarihi eserlerin olduğu alanlara daha çok bodur ağaç ve çiçek ekimi yapıyoruz. 1 ağaç keser, yerine 100 tane dikeriz" dedi.

"İLK İMAJ ÖNEMLİDİR"

Bu anlamda Kapıkule Sınır Kapısı’ndan şehir merkezine giden yol üzerinde de düzenleme yapıldığını ifade eden Duruer, Kapıkule7nin Türkiye’nin en önemli giriş çıkış kapılarından biri olduğunu, yılda 7 milyon kişinin giriş- çıkış yaptığını anlatırken, "Sınır kapısının sağ ve sol giriş çıkıştaki metruk binaları şuanda temizliyoruz. Bu bölgeyi yaklaşık 10 kilometrelik alanda ağaçlandıracağız. İstiyoruz ki bu alanlar Türkiye’ye yakışır bir yer olsun. Çünkü ilk imaj her zaman önemlidir. Giriş çıkışın daha güzel pırıl pırıl olması için çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.



EÖ(LK/İD)