İnegöl'ün Mahmudiye Mahallesi Ağaç İşleri Sanayi 2’nci Köprülü Sokak’ta traktörle taşımacılık yapan Orhan Mete dün, aralarında tartışma bulunan ve bir süre önce, "Seni burada artık görmeyeceğim" diye tehdit ettiği meslektaşı Saffet Karataş ile karşılaştı. Öfkeye kapılan Orhan Mete, 16 ZR 578 plakalı traktörüyle, kaçan Karataş’ın peşine düştü. Mete, kaldırıma çıkan Karataş'ın üzerine aracını sürmeye devam etti. Mete, artık kaçamayan Saffet Karataş’ı tekerleği kopan traktörüyle ezdi. Başı traktör dingilinin altında kalan Karataş, ağır yaralanırken Orhan Mete ise traktörü bırakıp koşarak kaçtı. Traktörün altından 112 Acil Servis ve belediye ekipleri tarafından güçlükle çıkartılan Karataş kaldırıldığı İnegöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Olaydan sonra kaçan Orhan Mete, polis tarafından dün gece bir arkadaşının evinde yakalandı. Suçunu itiraf eden Orhan Mete, "Saffet'i uyarmıştım. Buna rağmen yine karşıma çıktı. Onu görünce kan beynime sıçradı. Traktörü üzerine sürdüm ve ezdim. Başka bir şey hatırlamıyorum" dedi.

Sorgulaması tamamlanan Orhan Mete adliyeye sevk edilirken, hastanede tedavi gören Saffet Karataş'ın sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturmaya İnegöl Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı.



SA(FK/SS)